Samsung Galaxy Note 5 înainte de lansare: tot ce trebuie să știi

Samsung Galaxy Note 5 înainte de lansare: tot ce trebuie să știi
Bogdan Cristea
17:29 12.08.2015

Cu o zi înainte de lansarea oficială a noului telefon, sunt puține aspecte legate de Galaxy Note 5 pe care nu le cunoaștem încă.

A mai rămas o zi până la mare lansare a noului Samsung Galaxy Note 5. Cel puțin, asta este opinia tuturor publicațiilor, luând în considerare toate informațiile furnizate de leak-uri pe parcursul timpului și dimensiunea evenimentului organizat de coreeni în New York. După cum probabil știți deja, Samsung a trimis deja invitațiile pentru acesta și este puțin probabil să vedem doar Samsung Galaxy S6 Edge+ anunțat în mod oficial.

Într-adevăr, phablet-urile din seria Galaxy Note au fost lansate până acum la IFA, în Berlin, însă de data aceasta dorința de a evita noul iPhone i-a determinat să grăbească anunțul oficial. Invitația oficială conține imaginea unui telefon cu ambele margini curbate acoperit de un material, făcând aluzie la varianta cu ecran mai mare a flagship-ului Samsung Galaxy S6 Edge.

Designul Samsung Galaxy Note 5

Din punct de vedere al design-ului sunt doar câteva lucruri interesante de menționat. Samsung Galaxy Note 5 ar urma să aibă un ecran de 5,7 inci cu o rezoluție QHD (2.560 x 1.440 de pixeli). În mod ciudat, nu au apărut foarte multe informații în legătură cu materialele din care va fi fabricat, dar cel mai probabil vom avea de-a face cu unele premium.

Samsung Galaxy Note 5

 

Compania ar putea renunța la sistemul clasic de scoatere a stylus-ului, urmând a implementa unul bazat pe apăsarea acestuia pentru a-l elibera din slotul său. De asemenea, utilizatorii experimentați probabil nu vor fi extrem de satisfăcuți de faptul că Samsung Galaxy Note 5 nu va avea un slot pentru carduri microSD, coreeni implementând, din câte se pare, aceeași filosofie pe care am putut-o observa în cazul flagship-urilor Galaxy S6 și S6 Edge.

Spatele telefonul va arăta, în mare parte, la fel ca cel de pe Samsung Galaxy S6, dacă este să ne luăm după numeroasele poze cu carcase apărute în urmă cu ceva vreme. Astfel, spre deosebire de Samsung Galaxy Note 4, unde flash-ul era poziționat sub camera, cele două componente vor fi așezate în linie. Alături de cele două telefoane, Samsung ar putea lansa și o tastatură pe 13 august.

Samsung Galaxy Note 5

Cu toate că în imaginea în care apare tastatura este montată pe un Samsung Galaxy S6 Edge Plus, nu este exclus să o vedem adaptată pe un Galaxy Note 5. Având în vedere că o tastatură fizică ar putea ajuta utilizatorii care vor un smartphone pentru productivitatea, aceasta ar funcționa perfect cu sytlus-ul din noul phablet al Samsung. Stylus-ul ar arăta la fel ca în trecut, cu un buton în partea superioară, singura diferență fiind reprezentată de partea superioară care ar putea include un al doilea buton.

Samsung Galaxy Note 5 stylus

Specificațiile Samsung Galaxy Note 5

La un moment dat, se credea că phablet-ul va fi dotat cu cel mai nou procesor Exynos 7422. După cum spuneau cei de la Sammobile într-un material mai vechi, chip-ul ar fi trebuit să fie unul de tip ePOP, incluzând un procesor octa-core pe 64 de biți, un procesor grafic, memoria RAM și memoria internă a telefonului. Zvonurile acestea au fost contrazise, însă, de unele mai noi, care au indicat faptul că același Exynos 7420 care a luat locul lui Qualcomm Snapdragon 810 pe modelele de vârf Samsung va fi găsit și pe cele mai noi phablet-uri.

Samsung Galaxy Note 5

Procesorul este, într-adevăr, unul extrem de eficient din punct de vedere al consumului de energie, însă un ecran de asemenea dimensiuni necesită o baterie pe măsură, indiferent de performanțele chip-ului. Bateria cu o capacitate de 4.100 mAh despre care se vorbea într-un timp părea o soluție extrem de bună pentru noul terminal, reprezentând o îmbunătățire importantă față de cea găsită pe Galaxy Note 4.

Cu toate acestea, cea mai nouă veste legată de Galaxy Note 5 venită din partea lui Evan Blass, cunoscut drept @evleaks, vorbește despre o baterie mult mai mică. Dacă specificațiile menționate de Blass sunt reale (și de cele mai multe ori așa este cazul cu informațiile de la @evleaks), înseamnă că Galaxy Note 5 ar putea avea o autonomie mai mică decât modelul de anul trecut.

Samsung Galaxy Note 5

Ar fi vorba despre baterii de 3.000 mAh, atât pe Note 5, cât și pe S6 Edge Plus. Comparativ, Samsung Galaxy Note 4 e dotat cu o baterie de 3.220 mAh.  În cazul în care procesorul nu e mult mai bine optimizat în cazul Note 5, autonomia ar putea avea de suferit, având în vedere că display-ul va avea aceeași dimensiune și rezoluție ca anul trecut.

Camera de pe Samsung Galaxy Note 5

În urmă cu câteva zile, coreenii au anunțat un nou senzor de imagine, care folosește tehnologia proprie ISOCELL pentru a susține performanța superioară a pixelilor de 1 μm (n.r. – un micron). Această inovație tehnologică va permite reducerea dimensiunii și a grosimii modulului pentru senzorul de imagine de pe Galaxy Note 5, devenind astfel o soluție ideală pentru crearea de telefoane cât mai subțiri, așa cum cer utilizatorii. Mai mult, noul senzor reduce cu 20% grosimea modulului față de cea a modulelor curente bazate pe pixeli de 1,12 μm. Samsung susține că, datorită tehnologiei ISOCELL, calitatea imaginii este similară.

cel mai bun telefon

Dimensiunea unui pixel este esențială pentru lumina captată. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine, iar dimensiunea e invers proporțională cu numărul pixelilor. Dacă înghesui prea mulți pixeli pe un senzor, nu-i poți face foarte mari. Mai sunt câteva aspecte tehnice, dar acesta a fost marele pariu al HTC în 2013 și putea fi aproape de un succes imens. A ratat însă.

Samsung susține acum că are un senzor mai mic, dar calitatea este aceeași ca până acum. Dimensiunea aceasta, din cauza căreia camerele de pe Galaxy S6 și iPhone 6, spre exemplu, ies în relief, contează doar dacă te chinui să faci telefoane subțiri și foarte subțiri. HTC, OnePlus, Huawei, LG și alte companii n-au avut „probleme” de tipul acesta.

Mai multe informații despre telefon am putea afla mâine, atunci când compania coreeană este așteptată să facă marele anunț. Playtech vă va ține la curent cu cele mai noi vești venite de la New York, acolo unde are loc mare eveniment.

Comentarii
loading...