09 mart. 2015 | 19:28

iPhone, doctorul din buzunar. Cinci aplicații esențiale lansate astăzi

ACTUALITATE
iPhone, doctorul din buzunar. Cinci aplicații esențiale lansate astăzi

La evenimentul Apple numit „Spring Forward“, reprezentanții companiei au anunțat Research Kit, o suită de software care va ajuta doctorii să ofere diagnostice mai ușor, cu ajutorul tehnologiei.

Apple și o serie de universități americane au construit aplicații destinate bolii Parkinson și altor bolii. De exemplu, dacă cineva vrea să se înscrie în aplicația de Parkinson, i se vor oferi o serie de teste pentru a fi inclus în baza de date a doctorilor. Cu ajutorul acestor teste, doctorii vor avea statistici la dispoziție în permanență și vor putea studia mai bine fenomenul.

De asemenea, există aplicații pentru diabet, boli de inimă, astm sau cancer de sân. Utilizatorii pot decide dacă se vor înscrie în aceste aplicații, iar Apple nu va vedea datele private ale utilizatorilor, mai ales că acestea sunt sensibile.

În plus, Apple a anunțat că până acum au fost create 900 de aplicații care folosesc HealthKit. Acesta adună la un loc diferite date medicale sau de fitness și pot fi studiate de utilizatori sau chiar de către doctori.

700 de milioane de iPhone-uri vândute deja

Tim Cook a anunțat că Apple a vândut, din momentul lansării până astăzi, 700 de milioane de unități. Potrivit șefului Apple, rata de vânzare a iPhone-ului este dublă față de cea a concurenței, iar acesta a făcut din iPhone cel mai bine vândut smartphone.

În același timp, Apple Pay e acceptat în 700.000 de locuri din toată lumea.

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele