MWC 2015 – Ford ne-a prezentat bicicletele conectate ale viitorului

MWC 2015 - Ford ne-a prezentat bicicletele conectate ale viitorului

În cadrul evenimentului din Barcelona, cei de la Ford au expus conceptul lor pentru o bicicletă inteligentă.

La standul celor de la Ford din cadrul Mobile World Congress 2015 au putut fi admirate două prototipuri de biciclete inteligente. Acestea au fost denumite: MoDe: Me și MoDe Pro. Ceea ce le dă lor această inteligență este capacitatea de a se conecta la o aplicație pentru mobil și numeroșii senzori care îl vor ajuta pe biciclist în trafic. De exemplu, odată ce acesta își semnalizează intenția de a efectua o curbă sau de a schimba banda, bicicleta îl va atenționa în legătură cu eventualele mașini care se apropie cu viteză.

De asemenea, conform celor de la Adevărul, setările motorului electric vor fi modificate în funcție de puls. Motorul electric, deși nu o caracteristică a bicicletelor standard, a fost introdus pentru a ajuta în câteva situații foarte importante. În primul când, cei care obosesc dar nu vor să piardă mult din viteză îl pot activa, iar cu ajutorul lui se va putea atinge o vitează maximă de 25 Km/h. În al doilea rând, cei care vor să apeleze la bicicleta aceasta dar nu vor să transpire (din diverse motive), pot utiliza modul ”Fără transpirație” care activează motorul electric.

La fiecare utilizare, biciclistul va fi supravegheat cu scopul de a se crea o hartă cu toate incidentele dar și pentru a se cunoaște mai bine situația drumurilor. Pentru moment, acesta este doar un proiect marca Ford, așa că nu vom vedea bicicletele inteligente pe piață în curând.

ford mode bicicleta 2