Kia se alătură producătorilor de mașini autonome: până în 2030, le va comercializa

Kia se alătură producătorilor de mașini autonome: până în 2030, le va comercializa

Din ce în ce mai mulți producători de mașini își anunță intenția de a scoate pe piață mașini care se conduc singure. Kia și Hyudai vor investi, în următorii trei ani, două miliarde de dolari în acest scop.

Până în 2030, au în pla să le comercializeze și să obțină licență de testare în Nevada. Spre norocul lor, cei din Nevada au fost suficient de inspirați să o ia înaintea tehnologiilor moderne și să își adapteze taxele astfel încât să devină un loc ideal pentru a testa mașinile autonome. Încet, dar sigur, se transformă într-un centru al noilor tehnologii de transport.

Pentru Kia, prioritatea este să dezvolte un Sistem Avansat de Asistență a Șoferului (ADAS). Asta include o suită de tehnologii destinate siguranței, precum Asistență pentru Trafic (TJA), Condus Autonom pe Autostradă (HAD), Condus Urban Autonom (UAD), Sistem de Oprire de Urgență (ESS) și Parcare Autonomă. Acestea vor fi prezentate mai pe larg pe măsură ce devin realitate, potrivit Jalopnik.
După cum spuneam, „ținta” pentru mașinile complet autonome ar fi în jurul anului 2030. Kia spune că cercetarea și dezvoltarea sunt pionii de bază momentan și se concentrează pe comunicațiile vehicul-vehicul, vehicul-infrastructură, vehicul-tot. Ideea e că senzorii mașinii vor fi adaptați astfel încât să poată prelua multă informație. Desigur, acesta nu e un standard imposibil nici pentru mașinile „tradiționale”, dar scopul celor autonome e de a face în așa fel încât intervenția umană să nu fie deloc necesară.
Citește și: