Kanye West, ținta unui clip video făcut de Anonymous

Rapperul american Kanye West a fost criticat dur de grupul de hacktiviști Anonymous, printr-un clip video de șapte minute, publicat pe platforma Youtube

Cei de la Anonymous sunt cunoscuți pentru mesajele video în care critică diverse aspecte sociale și politice, dar este prima dată când hacktiviștii iau în vizor un artist.

Clipul începe cu discursul pe care Kanye l-a avut după ce cântărețul Beck a primit premiul Grammy pentru cel mai bun album. Kanye a fost foarte dezamăgit de faptul că Beyonce nu a fost cea care a câștigat, așa că a criticat industria muzicală, dar și pe organizatorii premiilor Grammy, spunând despre Beck (care are peste 20 de ani de activitate muzicală) că nu ar fi un artist adevărat.

După redarea acestei scene, un hacker care poartă celebra mască de Guy Fawkes începe un discurs foarte acid la adresa lui Kanye West, a soției lui, Kim Kardashian, dar și a modului în care îi influențează pe ascultătorii săi.

Este adusă în discuție și mama (decedată) a lui Kanye, despre care bărbatul cu mască spune de multe ori, cu sarcasm, că ”ar fi mândră”. Kanye, cunoscut pentru ieșirile sale temperamentale, este comparat cu un copil răzgâit care, ”dacă nu poate obține ceva, va face scandal”.

Criticile la adresa lui Kim Kardashian țin de faptul că le învață pe adolescente că se pot face bani mulți din nuditate și despre copilul celor doi se spune că va suferi de pe urma acțiunilor părinților.

Mai mult, cei de la Anonymous îl desființează pe Kanye West spunând că nu este un ”renascentist”, așa cum se consideră el, ci doar ”un nou tip de sclav”, parafrazând una dintre melodiile lui celebre, New Slaves.

Clipul video îl puteți urmări mai jos. Rămâne de văzut ce impact va avea asupra rapperului american.

Octavian Palade
07:50 12.03.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video