13 ian. 2015 | 08:55

K-Touch anunţă două noi smartphone-uri accesibile cu Windows Phone

ACTUALITATE
K-Touch anunţă două noi smartphone-uri accesibile cu Windows Phone

Într-o perioadă în care Windows Phone începe să fie sinonim cu smartphone-uri ieftine, cei de la anunţă două noi telefoane pe platforma Microsoft.

Deşi nu am mai văzut nici un smartphone spectaculos ieşit de sub brandul Lumia, bănuiesc că cei de la Microsoft celebrează în momentul în care diverse companii, mai mici sau mai mari, se apucă intens de producţie de dispozitive cu Windows Phone. La această oră, la nivel global, există deja peste 30 de care şi-au făcut un obicei din lansarea de smartphone-uri preinstalate cu WP.

Unul dintre aceştia este K-Touch. Pentru a se adresa atât segmentului entry-level, cât şi mainstream, micuţul producător a anunţat zilele trecute două gadgeturi cu numele de K-Touch 5705A şi K-Touch 5703A. Modelul mai scump are numele de cod 5705A şi este construit în jurul unui display IPS HD de 5 inci cu rezoluţia nativă 720p. Acesta este un dual-sim preinstalat cu Windows Phone 8.1 ce ascunde la interior un quad core Snapdragon 200 tactat la 1,2 GHz.

În rest, configuraţia sa hardware include un GB RAM şi o memorie internă de 8GB expandabilă prin intermediul unor carduri de memorie MicroSD. Partea de captură este o combinaţie dintre un senzor de 8MP pe spate şi 2MP pentru selfie-uri. Fratele său mai accesibil, K-Touch 5703A are un ecran IPS LCD de 4,5 inci cu o rezoluţie nativă de 480 x 854 pixeli. Creierul întregii afacerii este acelaşi Snapdragon 200, dar cantitatea de memorie RAM este înjumătăţită, până la 512MB, în timp ce spaţiul de stocare de 8GB are rămas neschimbat. Şi pe marginea acestui model se ascunde un cititor de carduri MicroSD.

Ambele aparate are trebuie să fie disponibile începând cu următoarele săptămâni la nişte preţuri accesibile pe care, din păcate, momentan nu le cunoaştem.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele