26 mai 2015 | 11:30

Jocurile Kinect fac mult mai mult decât să te distreze

ACTUALITATE
Jocurile Kinect fac mult mai mult decât să te distreze

Conform unui studiu recent, copiii învaţă surprinzător de bine jucându-se pe Kinect, în comparaţie cu aceleaşi jocuri pe un laptop sau o tabletă.

S-a demonstrat de foarte mult timp că cei mai tineri dintre noi sunt predispuşi la acumularea de cunoştinţe noi prin intermediul jocurilor video. Ce nu se ştia însă este mediul ideal la care trebuie expuşi copii pentru a învăţa mai eficient. Răspunsul la această întrebare ne-a fost oferit de un studiu al celor de la Human-Computer Interaction Institute din cadrul .

Testul a implicat îndeplinirea unor sarcini similare folosind un laptop, o tabletă şi obiecte reale în combinaţie cu un proiector şi un senzor Kinect. Rezultatele au fost evidente la foarte scurt timp după declanşarea testului. Când au fost puşi să construiască un turn din blocuri, copiii au fost mai eficienţi şi au înţeles mai bine fizica sarcinilor folosind conectat la TV.

Astfel, au reuşit să creeze turnuri mai stabile şi mai înalte. În plus, la final, experienţa educaţională folosind senzorul Microsoft a entuziasmat cel mai mult participanţii la studiu. ,,Pot să-ţi fur computerul şi să mi-l instalez acasă?” Un copil a fost atât de încântat de jocuri încât şi-ar fi dorit să exerseze şi în confortul căminului în aceeaşi manieră.

Concluzia întregului experiment a fost cea la care vă aşteptaţi. Este mult mai uşor pentru un copil să înţeleagă anumite legi fizice şi să acumuleze cunoştinţe când modul de învăţare este o combinaţie de elemente digitale perindate pe un ecran şi obiecte reale pe care le poate manipula. Nu acelaşi lucru se aplică în cazul celor care se joacă întreaga zi pe o tabletă sau smartphone.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele