JDI anunţă ecrane color care cresc autonomia smartwatch-urilor

JDI anunţă ecrane color care cresc autonomia smartwatch-urilor

Într-o lume ce începe să fie guvernată din ce în ce mai mult de gadgeturi purtabile, cei de la JDI – Japan Display Inc. au anunţat pentru smartwatch-uri.

Deşi suntem încă la început când vine vorba de adopţia brăţărilor şi ceasurilor inteligente, acesta este trendul global spre care ne îndreptăm cu o viteză destul de mare. Cu aceste aparate există însă o problemă importantă care s-ar putea să fie şi motivul principal pentru care nu sunt cumpărate de mai mulţi utilizatori. Este vorba de autonomie.

Pentru că e foarte frustrant să îţi încarci atât telefonul cât şi ceasul în fiecare zi, cei de la s-ar putea să ofere o soluţie creativă pentru smartwatch-uri. Ilustrat în imaginea de mai sus este un nou tip de display optimizat pentru un consum redus de energie. Are o rezoluţie de 320 x 300 pixeli şi un diametru de 3,4 centimetri. Tehnologia pe care este realizat poartă numele de LCD reflectiv şi, în teorie, are un consum energetic de doar 0,5 procente în comparaţie cu un smartwatch ce foloseşte un display LCD tradiţional. Motivul principal al acestei discrepanţe ţine de lipsa retro iluminării ecranului. Practic, lumina de fundal este cel mai mare consumator la un smartphone sau ceas inteligent, iar atunci când o scoţi din ecuaţie, autonomia gadgetului creşte exponenţial.

În acest caz particular, lumina ambientală vă va ajuta să vedeţi în nişte culori vii imagini clare şi strălucitoare. Mai mult decât atât, în soare puternic, aveţi şanse să vedeţi mai bine informaţiile de pe un astfel de ecran, decât de pe un LCD obişnuit. Sistemul descris este similar cu tehnologia Mirasol folosită de Qualcomm ce a fost folosită deja în ceasul inteligent Toq. Dacă vă mai aduceţi aminte, acela este unul dintre puţinele smartwatch-uri cu o autonomie de câteva zile.

Noile display-uri de la JDI vor fi disponibile pentru partenerii OEM începând cu luna martie, iar producţia de serie va începe în iulie. Cu alte cuvinte, până la sfârşitul anului ar trebui să ajungă pe piaţă şi primele ceasuri construite în jurul lor.