Milioane de dispozitive mobile cu ecran QHD vor fi livrate în 2015

Milioane de dispozitive mobile cu ecran QHD vor fi livrate în 2015

În conformitate cu un raport prezentat de PhoneArena, NPD DisplaySearch prezice faptul că smartphone-urile cu display QHD, 1440×2560 pixeli, se vor vinde ”cu milioanele” în 2015.

QHD Display Smartphone

Mai specific de atât, numărul acestor dispozitive este estimat la 23 de milioane de unități pentru anul 2015. Și aici vorbim doar de smartphone-uri al căror ecran are rezoluție QHD. Cel puțin 5 procente din această cifră se aplică pieței Americii de Nord și Japoniei, urmând Europa cu încă 5 procente. De asemenea smartphone-urile cu rezoluție 720p și 1080p vor atinge cifra de 570 milioane de unități în 2015, urmate de smartphone-urile cu ecran QHD, cu o cifră totală de 41 milioane de unități.

AU Optronics, JDI, Samsung Display au deja ecrane QHD, gata pentru implementarea pe dispozitivele mobile. Samsung ar fi confirmat că are deja ecrane QHD cu o densitate de 560 ppi, precum și un CPU și un GPU capabil să lucreze cu această rezoluție. Atunci când vorbim de display-uri cu rezoluție mare, și de componente performante care să le susțină, nu putem omite autonomia. Nimeni nu vrea ca smartphone-ul lor să fie epuizat la doar câteva ore de la încărcare.

Aici apare încă o afirmație a unui analist din cadrul companiei DisplaySearch, Tina Teng, care spune că ”aplicațiile optimizate și procesoarele mobile din ce în ce mai eficiente vor permite producătorilor să ofere dispozitive cu rezoluție mare și consum redus de energie”.

Afirmația de mai sus implică faptul că economia de energie vine din procesul mai redus de fabricație și din eficientizarea funcționării aplicațiilor pe acel dispozitiv, și nu din implementarea unei noi tehnologii în cazul acumulatorilor.

Citește și:
Etichete: