ISIS menține un sistem permanent de asistență online pentru membrii grupării

ISIS menține un sistem permanent de asistență online pentru membrii grupării

De când grupul de hackeri Anonymous a declarat război ISIS, membrii grupării jihadiste au început să ia măsuri de prevenire împotriva atacurilor și intruziunilor serviciilor secrete occidentale în mediul online.

Aparent, gruparea teroristă a început să mențină un sistem de asistență online prin care să învețe potențialii utilizatori de Twitter afiliați ISIS să poată utiliza sisteme avansate de criptare a datelor și să dezvolte tactici avansate de comunicare secretă online.

Descoperirea acestui sistem de asistență, sau ”help desk”, a avut loc la Centrul Combaterii Terorismului din America ce este afiliat armatei americane. Conform NBC News, Dr. Aaron Brantly ce lucrează la acest centru anti-terorist a dezvăluit o serie de platforme online unde teroriștii se învață unii pe alții cum să evite contactul online cu serviciile secrete și alte agenții de securitate atunci când recrutează noi membri pe Internet. De asmenea, aceștia învață cum să disemineze mesaje de propagandă și să planifice noi operațiuni fără a se face cunoscuți.

Biroul secret de asistență online, aparent, ajută membrii grupării jihadiste cu orice, de la mici probleme zilnice până la chestiuni extrem de complicate tehnic, astfel încât aceștia să nu aiba nici un fel de problemă în a organiza lovituri în întreaga lume. Aparent, viteza cu care gruparea acționează online este mult mai rapidă decât se așteptau serviciile iar capacitatea lor de a recruta alți membri este absolut ieșită din comun.

Totuși, ISIS are deja mulți inamici online care încearcă mereu să le ia urma, menținându-se astfel un joc constant de-a șoarecele și pisica.