16 nov. 2015 | 11:51

Anonymous a declarat război ISIS în urma atacurilor de la Paris [VIDEO]

ACTUALITATE
Anonymous a declarat război ISIS în urma atacurilor de la Paris [VIDEO]

În ceea ce a numit ca fiind ”cea mai mare operațiune din istoria sa” faimoasa grupare de hackeri Anonymous a promis într-un clip publicat online că se va răzbuna pe gruparea jihadistă din Siria pentru atacurile din Paris.

Postând un filmuleț amenințător pe YouTube, gruparea internațională de hackeri Anonymous a promis că va ”uni umanitatea din întreaga lume” împotriva ISIS, și i-a prevenit în privința unor viitoare atacuri împotriva rețelelor sale de recrutări online.

Citeste și : Când va avea loc Black Friday 2015 și ce magazine vor participa

Vorbitorul din spatele măștii Guy Fawkes se pare că vorbește franceză și promite represalii necruțătoare în urma atacurilor din Franța. ”Vă vom găsi, și nu vă vom mai da drumul”, ”Vom începe cea mai mare operațiune împotriva voastră”, ”Așteptați-vă la atacuri cibernetice uriașe împotriva voastră. Războiul a început. Pregătiți-vă.”

De asemenea, gruparea de hackeri a postat și pe Twitter:

Merită menționat că aceasta nu este prima oară când Anonymous amenință Statul Islamic. Grupul de hackeri i-a mai amenințat o dată pe teroriști, în urma atacurilor de la Charlie Hebdo. Aceștia au publicat o întreagă listă de conturi pe Twitter care, aparent, aveau în vedere propaganda pro-ISIS.

[related]

Totuși, merită menționat că nu doar ”hacktiviștii” de la Anonymous se ocupă de operațiunile online ale ISIS, ci și numeroase servicii secrete occidentale, care cooperează în favoarea blocării influenței Statului Islamic pe Internet. Prezența ISIS a scăzut considerabil pe principalele rețele, precum YouTube, Twitter sau LiveLeak, însă aceștia continuă să atragă membri și prin website-uri fantomă sau conturi false.