Ironia hackingului: mercernarilor de la Hacking Team le-au fost furate mii de fișiere

Ironia hackingului: mercernarilor de la Hacking Team le-au fost furate mii de fișiere

Hacking Team este o companie din Italia care oferă soluții de hacking. Deși activează în acest domeniu, ironia face ca Hacking Team să fie atacată cu succes de alți hackeri.

Hacking Team a comunicat prin Twitter că a pierdut aproximativ 400GB de fișiere printre care sunt suficiente documente importante, cum ar fi date despre clienți și emailuri schimbate cu aceștia. Ei au publicat și screenshot-uri cu aceste mailuri schimbate cu diverse companii și guverne ale lumii de la care au luat bani pentru hacking.

Compania s-a remarcat prin serviciile sale poate neortodoxe. În timp ce companii precum Kaspersky, Bitdefender sau Microsoft vor să stopeze virușii și amenințările informatice, cei de la Hacking Team au oferit soluții care să spargă sisteme de protecție și să fure date. Soluția DaVinci pe care au comercializat-o este lăudată ca fiind capabilă să spargă criptarea de mailuri, de fișiere și de conversații VoIP (cum ar fi Skype).

Hacking Team nu a comunicat dacă documentele furate sunt pe de-a întregul reale, dar sunt slabe șanse ca hackerii să fi furat altceva. Potrivit informațiile apărute online până acum, Hacking Team a colaborat cu peste 20 de țări, unele fără prea mare respect pentru drepturile omului. Pe lista clienților mai apare și Poliția Federală din Australia, care a cheltuit aproximativ 245.000 de euro între 2009 și 2010 pentru a ataca cinci ținte.

Potrivit ZDNet, PFA nu a confirmat dacă sunt reale informațiile sau nu. Eric Rabe, omul de comunicare al companiei, a spus că încă investighează să vadă cât de mari sunt daunele produse de acest furt de fișiere și ce anume a fost furat.

Citește și: