iRaportul: 7 lucruri pe care le-ai putea cumpăra în locul celor mai scumpe gadgeturi Apple

iRaportul: 7 lucruri pe care le-ai putea cumpăra în locul celor mai scumpe gadgeturi Apple

Apple a prezentat recent Watch și MacBook. Deși poate nu ți se par costisitoare, dacă iei cele mai scumpe versiuni ai nevoie de vreo 18.600 de dolari ca să-ți faci plăcerea. Pentru că la banii aceștia cu siguranță nu-ți pasă de copiii din Africa, vreau să-ți arăt ce mai poți cumpăra și să trăiești într-o lume fără Apple, dar la fel de scumpă.

Macbook e un laptop mic, mega portabil și cu un singur port. Atât, un singur port. Și un preț de vreo 1.600 de dolari în cea mai scumpă configurație (nu că ai avea prea multe lucruri de pus în el). Apoi, Watch abia de costă câteva sute de dolari, dar în versiune Watch Edition cu carcasă din aur și curea asemenea va ajunge la 17.000 de dolari. Dacă ai de spart 18.600 de dolari și ești scârbit de tot acest marketing cu Apple Watch, îți zic eu ce poți  face cu ei.

1. Poți să-ți cumperi o garsonieră în Ferentari și un Rolex replică de la noii tăi vecini care se recomandă drept liber întreprinzători pe nișa „țigări, țigări, țigări“ de la Obor. Ai nevoie de ceas ca să știi la ce oră ți se vor fura diverse lucruri (dacă nu ți se fură chiar ceasul) și să treci corect în plângerea depusă la poliție.

2. Poți investi într-un parc auto cu 100 de mașini Dacia 1300 pe care le închiriezi drept automobile vintage pentru nuntă la cort. Prețul e undeva între 2.000 și 3.000 de lei, site-urile cu anunțuri sunt pline, așa că te poți afirma destul de ușor pe o piață deloc explorată de alți temerari ai biznisului de calitate.

3. Banii pe care i-ai da pe MacBook și Watch pot fi investiți cu cap în dezvoltarea tinerelor talente și a ingineriei autohtone. Astfel, te duci în China, vorbești cu 100 de tineri chinezi și închiriezi o hală la aeroportul Băneasa în care îți faci centru de Research & Development. În nici două săptămâni fac micuții, cu mânuțele lor dibace, Dorrell Watch de rupi gura târgului.

4. Bine, dacă tot ți-am trezit pofta de a te juca cu ingineria, poate ar trebui să te crezi și Steve Jobs. Cu trei pizza, un PET de American Cola și un cartuș de țigări convingi cinci studenți de la Poli care în nici 24 de ore îți fac un smartwatch de mai marea frumusețe. Nici nu trebuie să-i stresezi, doar le zici că a doua zi au examen și asta e materia la care trebuie să învețe. Restul miilor de dolari se duc direct în marketing, că doar reclama e sufletul comerțului, nu inovația!

5. Și ca să nu-ți bați capul cu tot felul de chestiuni, cel mai simplu bagi banii într-un transport de 20.000 de ceasuri inteligente din China. Apoi, creezi Wrist Fan SRL o companie cu sediul într-un oraș pitoresc din România și vinzi ceasuri sub un brand ușor englezit și ușor de pronunțat de către orice român.

6. Am sugestii și pentru doamne și domnișoare. Cu 18.600 de dolari vă puteți lua niște pantofiori mega sweet și mega frumoși Louis Vuitton și o geantă à la Elena Udrea. Ceasurile se strică, dar împlinirea sufletească nu poate fi decât în creștere cu nițică ședință de shopping pe bani mulți.

7. Sau, doamne și domnișoare, puteți să vă cumpărați un set superb de lenjerie intimă „Victoria’s Secret“ încrustat cu diamante Swarovski. În drum spre casă, luați și o șaorma pentru nefericitul care trebuie să-și vândă un rinichi și câteva grame de ficat ca să plătească. Merită, e băiat bun.


Disclaimer: iRaportul lui Titus A. Technicus este o rubrică pamflet care tratează actualitatea tech într-o notă umoristică. Fiecare articol trebuie tratat ca atare. La fel cum prostul nu le știe, dar le nimerește, nici Titus A. Technicus nu le gândește, dar le potrivește.

Citește și: