iPhone-uri, folosite pe post de plăcuțe de frână pe un Porsche [VIDEO]

De-a lungul anilor am văzut multe experimente ciudate cu iPhone-uri, dar clipul de mai jos în care iDevice-urile sunt folosite ca plăcuţe de frână, ar putea fi cel mai ciudat.

Nu trebuie să fiţi experţi în automobile pentru a şti că plăcuţele de frână sunt unele dintre cele mai andurante componente ale unei maşini. Acestea sunt realizate din materiale speciale pentru a-şi îndeplini scopul din titlu, dar şi pentru a avea o durată de viaţă foarte mare. Din motive complet necunoscute, cei de la EverythingApplePro, un canal de YouTube cu 750.000 de abonaţi, au crezut că un set de iPhone-uri pot îndeplini aceeaşi funcţie la o maşină sport, un Porsche 911.

Trecând peste faptul că îmi este mai mult frică de riscul la care este expusă maşina în astfel de circumstanţe, decât iPhone-urile, este evident că acesta a fost un experiment scump. În total au fost folosite opt iPhone-uri, două pentru fiecare parte, patru iPhone-uri 5S şi patru iPhone-uri 4S. Pentru că smartphone-urile respective sunt un pic mai mari decât plăcuţele de frână standard de la Porsche, etrierele au beneficiat de un upgrade, fiind un pic lărgite. Ultima etapă? Folosirea lor pentru a frâna maşina la diverse viteze.

În primul rând, respectivele ,,plăcuţe” au fost folosite pentru a opri Porsche-ul 911 la 30 de kilometri la oră, ulterior la 60 de kilometri la oră, iar ultimul test a implicat frânarea maşinii la aproximativ 120 de kilometri la oră. Partea fascinantă este că, până la un moment dat, iPhone-urile au rezistat destul de bine. Finalul este cu adevărat dezastruos, mai ales dacă aveţi un ataşament afectiv faţă de iDevice-uri, dar trăiesc cu impresia că cei de la EverthingApplePro ar fi crescut oricum viteza până când rezultatul era cel din poze.

09:00 12.08.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video