09 sept. 2015 | 20:58

iPad Pro a fost lansată oficial și e prima tabletă Apple cu stylus și tastatură

ACTUALITATE
iPad Pro a fost lansată oficial și e prima tabletă Apple cu stylus și tastatură

Apple tocmai a anunțat tableta iPad Pro de 12,9 inch și este indedită din punct de vedere al poziționării pe piață. Este primul gadget Apple care funcționează cu stylus și tastatură.

Se pare că zvonurile s-au adeverit, iar Apple chiar a lansat tableta gigant de 12,9 inch. Marea supriză nu nu a constat în dimensiune, ci în accesoriile create pentru aceasta.

Tableta iPad Pro este de 22 de ori mai rapidă decât primul iPad și de 360 de ori mai puternică din punct de vedere al performanței grafice, mulțumiră procesorului Apple A9X, pe 64 de bits.

Apple spune că iPad Pro este mai rapidă decât 80% dintre PC-urile portabile de pe piață. Schiller spune că la partea de procesare grafică, iPad Pro poate susține trei feeduri de video 4K în iMovie.

Autonomia este de 10 ore, iar tableta dispune de patru difuzoare.

iPad Pro este prima tabletă lansată de Apple care folosește o tastatură fizică, lansată direct de către Apple. Folosește un conector numit Smart Connector care transmite date și curent de la tabletă.

Mai există și un stylus, denumit Apple Pencil, recunoaște diferite grade de presiune, diferite grade de inclinare și funcționează cu aplicațiile iOS 9.

Pentru tableta iPad Pro, Apple a încheiat parteneriate cu Microsoft și cu Adobe pentru a aduce Office și software de editare foto pe tabletă.

Tableta iPad Pro pornește de la 799 de dolari pentru versiunea de 32GB, iar Apple Pencil costă 99 de dolari. Tastatura specială vine și ea cu un preț de 169 de dolari.