Invenția Audi ar putea rezolva una dintre marile probleme ale umanității

Invenția Audi ar putea rezolva una dintre marile probleme ale umanității

Cei de la Audi au reușit să creeze un combustibil care beneficiază de ardere curată folosindu-se exclusiv de plante.

Una dintre cele mai mari probleme ale omenirii în prezent este încălzirea globală, iar printre cauzele acesteia se numără și mașinile dependente de combustibili fosili. După ce au reușit să creeze recent motorină sintetică, germanii au creat acum și benzină sintetică. Principalele avantaje ale acesteia sunt absența completă a petrolului din compoziția sa și arderea curată. Aceasta din urmă înseamnă că în timpul utilizării nu vor fi eliberate substanțe dăunătoare în atmosferă.

Global Bioenergies, compania cu care Audi are un parteneriat, a început să dezvolte procesul de fabricare încă din anul 2014. Aceștia doreau crearea unui izobutan gazos folosind glucoza obținută din porumb. În unui proces de purificare, acesta a fost depozitat în formă lichidă sub presiune. O parte a fost transformată în izooctan, element care are cifra octanică 100, adică cea mai mare rezistență la autoaprindere.

Conform publicației Interesting Engineering, aceasta a fost prima dată când s-a obținut combustibil din plante. Audi îl va testa în viitor pentru a observa modul în care acesta se comportă în timpul utilizării, urmând a fi folosită o flotă specială de vehicule pentru acest experiment. Pe viitor, germanii doresc obținerea izooctanului cu ajutorul apei, dioxidului de carbon, hidrogenului și luminii.

Etichete: