18 sept. 2015 | 17:32

Internetul Tuturor Lucrurilor are un viitor în România, iar Intel vrea să paveze drumul

ACTUALITATE
Internetul Tuturor Lucrurilor are un viitor în România, iar Intel vrea să paveze drumul

Auzim din ce în ce mai multe despre Internetul Tuturor Lucrurilor, ”locul” spre care ne îndreptăm mulțumită tuturor gadgeturilor conectate (wireless), dar și a conceptelor de orașe conectate, de sisteme de canalizare și iluminat conectate, de ”totul conectat”. 

Asta pentru că din ce în ce mai multe companii fac pași mari spre acest viitor. Intel este una dintre cele mai importante companii din această sferă, iar sediul din România tocmai a primit și el un rol în dezvoltarea Internetului Tuturor Lucrurilor.

În cadrul unui eveniment restrâns, am avut ocazia de a vizita sediul din București, adică Centrul de Cercetare și Dezvoltare Software. Anul acesta, echipa a ajuns la 240 de angajați, iar procesul de mărire nu se oprește.

Intel România a anunțat și faptul că există o echipă dedicată pentru dezvoltarea soluțiilor IoT. Prin adăugarea echipei IoT în cadrul Centrului de Cercetare și Dezvoltare Software din București, aducem în România un domeniu foarte actual pentru Intel, Internet of Things”, a precizat Mihai Constantin-Pau, Engineering Manager, Intel Romania Software Development Center. 

Au fost prezentate în România și platformele de dezvoltare Galileo și Edison, dar și gadgeturile purtabile Basis Peak și SMS Audio.

Intel Galileo este prima placa de dezvoltare Intel în totalitate Open Source, atât hardware, cât și software, aspect important pentru dezvoltatori și în același timp pentru comunitățile de start-up-uri, care doresc să realizeze prototipuri de produse.

Intel Edison este cel mai mic calculator din lume, de mărimea unui card SD, care poate fi incorporat în gadgeturi purtabile. Modulul Intel® Curie™ este un produs de dimensiunea unui nasture pentru soluții wearables, dezvoltat de Intel.

Nu se știe exact la ce proiecte vor lucra inginerii din România, dar cert este că miza este mare pentru Intel pe acest segment.

La eveniment a fost prezent și un reprezentant al companiei Nike, implicată și ea pe piața de wearables.