05 aug. 2015 | 16:14

Intel lansează primele procesoare din noua generație și sunt create pentru gameri

ACTUALITATE
Intel lansează primele procesoare din noua generație și sunt create pentru gameri

Intel a anunțat lansarea primelor două procesoare din generația a șasea de procesoare Core, denumită Skylake. Noile cipuri vin, pe hârtie, cu performanțe de invidiat. 

An de an, Intel își reînnoiește gama de procesoare cu noi. Gama Skylake debutează cu modelele Core i7-6700K și Core i5-6600K, destinate utilizatorilor de PC-uri desktop.

Procesoarele sunt tactate la 4, respectiv 3,5Ghz, dar pentru a le putea folosi, utilizatorii vor avea nevoie de plăci de bază cu totul noi, dotate cu chipseturi Z170 și socket LGA1151.

Prețurile pentru noile procesoare sunt decente, modelul i7 costând 350 de dolari, iar cel i5 243 de dolari.

Pe când gama anterioară, denumită Broadwell, punea accentul pe consumul redus de energie și pe oferirea unei autonomii mai bune în laptopuri, gama Skylake pare să fi fost gândită pentru cei care aveau nevoie de putere cât mai mare.

Intel a promis că gama K, deblocată și destinată celor care vor să facă overclocking, va mai fi îmbogățită cu un procesor pentru laptop. Asta înseamnă că anul acesta vom vedea o serie de laptopuri și mai performante, cu sisteme de ventilație mai creative.

 

În ciuda acestei mize pe putere, ne putem aștepta ca generația Skylake să cuprindă și modele mai puțin flămânde din punct de vedere al consumului de curent