Intel amână trecerea la cele mai performante procesoare

Intel amână trecerea la cele mai performante procesoare
13:57 16.07.2015

Datorită dificultăților întâmpinate în ultimii ani, cei de la Intel nu vor face pasul către cea mai nou metodă de fabricare a procesoarelor.

În prezent, cea mai nouă metodă de fabricare a procesoarelor utilizată de Intel este cea pe 14 nanometri. După cum probabil știți, aceasta a fost folosită și de către coreenii de la Samsung în producerea noului Exynos 7420, oferind rezultate excepționale. Conform site-ului Ars Technica, noile modele Broadwell de la Intel fac parte din strategia adoptată de Intel și denumită ”tick-tock”. Fiecare generație de procesoare era un ”tick”, reprezentat de o micșorare a procesului de fabricație, sau un ”tock”, ceea ce însemna o îmbunătățire importantă adusă micro-arhitecturii.

Procesoarele din categoria ”Broadwell” au fost un tick, fiind primele construite pe 14 nanometri, iar Skylake, cele care vor fi lansate la finalul acestui an, vor fi un tock, deoarece vor avea parte de o arhitectură perfecționată. Inițial, Skylake urma să fie succedat de către tick-ul Cannonlake, seria de procesoare care ar fi marcat trecerea către tehnologia pe 10 nanometri. Totuși, din cauza problemelor înregistrate atunci când a fost introdus Broadwell, Brian Krzanich, CEO-ul companiei, a anunțat că tick-ul a fost amânat.

Astfel, Cannonlake a fost amânat pentru anul 2017, iar în locul acestuia vom vedea o nouă generația pe 14 nanometri. Se pare că Intel nu va putea menține strategia tick-tock în continuare, iar ”legea lui Moore”va deveni din ce în ce mai greu de respectat. Conform acesteia, odată la cel mult 24 de luni, numărul de tranzistori se dublează.

loading...