Am fost la un instameet ca să văd de ce Instagram are succes

Am fost la un instameet ca să văd de ce Instagram are succes
17:02 25.05.2015

Instagram este o rețea socială imensă, cu câteva sute de milioane de utilizatori. Asta la nivel mondial, dar nu stă rău nici în România. Nu comparat cu Facebook, ci comparat cu Twitter. Ei, dincolo de cifre rămâne un element interesant al Instagram: instameet.

În esență, un instameet e o ocazie pentru utilizatori să se adune într-un loc, să facă poze și să le încarce pe Instagram cu acest hashtag. Este și o ocazie bună să explorezi locuri noi, cum ar fi Teatrul Național din București sau un hangar al Tarom, cum a fost cazul la ultimul instameet.

În România, Instagram are aproape 240.000 de utilizatori, conform datelor publicate de Robert Katai pe site-ul Instagramology. Din aceștia, 135.000 au fost activi în aprilie, ceea ce e de cam cinci ori mai bine decât pe Twitter. Și acești utilizatori încarcă poze cu ei, cu mâncare, cu animalele lor de companie sau cu locuri și lucruri interesante ori artistice pe care le mai găsesc în drumurile lor. Sunt câțiva oameni cu mii de abonați la paginile lor și mai sunt vedetele.

Cum ziceam într-un editorial pe Playtech, Instagram nu este neapărat platforma pe care să fie prețuită fotografia în sine, ci comunitatea care se construiește în jurul ei. Așa este și cazul acestor instameet-uri în care oamenii se întâlnesc pornind de la o simplă prezență pe o rețea socială. Nici nu-mi aduc aminte ultima dată când Facebook sau Google+ m-au „scos” în oraș (poate pentru că nici nu s-a întâmplat).

Prezența la #instameettarom s-a anunțat dinainte, pe mail, ca totul să fie în regulă. De ambele părți se poate numi o întâlnire reușită. Oamenii și-au făcut pozele care pot fi găsite pe Instagram sub acest hashtag, iar Tarom pare o companie cool, pe care s-o mai vizitezi, dacă ai ocazia. Avionul n-a fost chiar un jumbo jet care plutește deasupra norilor între America și Europa, ci un ATR cu elice în care te puteai urca și să stai pe scaunul pilotului. Nu aș putea spune că acel avion a fost cel mai sexi și interesant model, n-a avut multe lucruri de prezentat, dar experiența în sine a fost interesantă.

Trucuri și sfaturi pentru Instagram

Dacă vrei să ai ceva succes pe Instagram, sunt câteva sfaturi de care ai putea ține cont. Dincolo de pozele pe care le pui, hashtag-ul este cel care face pământul Instagram să se învârtă. Nu suprahashtagui, dar nici nu fi sub, căci este un echilibru ușor de atins. Desigur, poți verifica cele mai populare tag-uri și să le folosești, cum ar fi vscocam, instagood, love, fashion sau romania pentru utilizatorii din România în aprilie 2015.

Nu strică să folosești și alte aplicații de procesat. Instagram face o treabă tot mai bună cu ceea ce îți pune la dispoziție, dar VSCOCam are filtre mai plăcute și îți oferă mai mult control fără a dăuna pozelor. Layout de la Instagram e de încercat, permițându-ți să combini ușor poze și fără alte aplicații terțe complicate (deși Pixlr Express e destul de bună). Publică des, publică lucruri bune și s-ar putea să ai succes.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI