Instagram devine mai prietenos cu utilizatorii săi

Instagram devine mai prietenos cu utilizatorii săi

După ce a renunțat, de curând, la formatul pătrat cu care ne-a „constrâns” atâta timp, Instagram este gata să ne facă viața mai ușoară cu o nouă îmbunătățire. De data aceasta, schimbarea are loc în rândul serviciului de mesagerie din cadrul aplicației.

Instagram Direct era singura modalitate prin care puteam să trimitem mesaje, în mod privat, și să purtăm conversații. Problema era următoarea: de fiecare dată când doream să trimitem o nouă imagine, chiar aceleiași persoane cu care eram deja într-o conersație, trebuia să o luăm de la capăt. Da, adică să deschidem o nouă fereastră de chat cu exact aceeași persoană. Absurd, știu.

Actualizarea de astăzi aduce o mare schimbare, care face ca serviciul de mesagerie să fie mult mai dinamic și eficient. De acum, mesajele vor arăta și vor funcționa normal, la fel ca cele de pe Facebook Messenger.

instagram

Iar asta nu e tot. Fotografiile prietenilor, sau paginilor pe care la urmărești pe Instagram, pot fi distribuite atât pe Facebook, cât și într-un mesaj direct. O veste foarte bună pentru fetele care se bârfesc între ele și care trebuiau să facă o captură de ecran de fiecare dată când vedeau ceva demn de comentat.

Schimbarea aceasta ridică niște probleme de securitate, dar cei de la Instagram vin să ne liniștească. Dacă avem profilul privat, pozele noastre nu pot fi distribuite de către oameni care nu ne urmăresc. Dacă sunt distribuite de utilizatori care ne au la follow, dar cei care le primesc nu sunt în aceeași categorie, nu ne pot vedea pozele. Actualizarea are loc în cadrul versiunii 7.5 a aplicației și ar trebui să fie diponibilă începând de astăzi, atât pe Android, cât și pe iOS.

Citește și: