Înregistrări din spațiu ne arată că extratereștrii ar putea ști să fluiere

, 07 Mai, 15:52

Se vorbește foarte mult despre extratereștri în ultimul timp. Știm deja că cei de la NASA cred în existența lor și îi caută, iar acum au fost captate sunete care ar putea veni ca o confirmare a teoriei.

Sunetele, care par a fi fluierături și sâsâituri, au fost captate la 35 de km deasupra Pământului de Daniel Bowman, student la Universitatea din Carolina de Nord. Echipamentul de înregistrare folosit a fost construit pentru un proiect NASA. Microfoanele au „prins” infrasunete, cu frecvențe atât de joase încât să nu poată fi captate de urechea umană. A folosit un balon cu heliu, ceea ce a permis înregistrările la altitudini atât de mari.

Oamenii de știință nu au putut stabili sursa sunetelor. Potrivit Live Science, ar putea veni de la o fermă, de la ocean, ar putea fi doar vântul sau vibrațiile cablurilor balonului. Sau ar putea fi extratereștri.

„Am fost surprins de complexitatea semnalului. Mă așteptam să văd doar câteva linii”, a declarat Bowman pentru Live Science.

Acesta speră ca înregistrările să suscite interesul pentru înregistrările infrasunetelor, care nu au mai fost făcute de 50 de ani. Unii oameni de știință au propus să fie trimis un echipament similar pe Marte și pe Lună, în același scop.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail