Înghețata care nu se topește, un vis aproape împlinit

Înghețata care nu se topește, un vis aproape împlinit

Chiar dacă abia a trecut vara, oamenii de știință ne oferă un motiv pentru care să așteptăm verile viitoare cu sufletul la gură. Ce poate fi mai plăcut, într-o zi toridă, decât să te răcorești cu o înghețată?

Vă spun eu: să te răcorești cu o înghețată care nu se scurge pe degete, până la cot, la doar câteva minute după ce a fost expusă la căldură. Oamenii de știință ne asigură că în curând nu va mai trebui să trecem prin asemenea „chinuri”.

Cercetătorii de la Universitățile Dundee și Edinburgh lucrează din greu pentru a crea înghețata care nu se topește la soare. Conform celor de la The Telegraph, experții consideră că au dezvoltat rețeta pentru un desert solid, înghețat, care va trage cortina peste amintirile mâinilor lipicioase.

La baza noii rețete stă o proteină naturală care unește aerul, grăsimea și apa din înghețată, care o face mai greu de topit.

Oamenii de știință au adăugat că proteina folosită ar trebui să prevină formarea cristalelor  de gheață, de pe suprafața desertului. Astfel, se asigură o textură fină, catifelată, de care se bucura înghețatele de lux. De asemenea, noua formulă ar putea face ca înghețata să aibă mai puține straturi de grăsimi saturate și mai puține calorii.

Prof. Cait MacPhee, unul dintre experții care lucrează la noua rețetă, a declarat: „Suntem foarte încântați de potențialul pe care acest nou ingredient îl are în îmbunătățirea desertului înghețat, atât pentru consumatori, cât și pentru producători.” Aceasta adaugă că înghețata care nu se topește ar putea fi disponibilă în trei sau patru ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: