23 mai 2015 | 12:57

Încă o victimă a selfie-urilor: o rusoaică de 21 de ani, în stare gravă la spital

ACTUALITATE
Încă o victimă a selfie-urilor: o rusoaică de 21 de ani, în stare gravă la spital

Studiile au demonstrat că selfie-urile pot avea un impact negativ asupra modului în care suntem percepuți de alte persoane. Totuși, încep să se adune dovezi că selfie-urile pot avea efecte devastatoare asupra sănătății fizice. 

După ce săptămâna trecută citeam despre o tânără din România care a murit electrocutată încercând să își facă o fotografie pe un tren, acum auzim despre o domnișoară din Rusia care și-a pus viața în pericol în numele selfie-urilor și al like-urilor.

Rusoaica de 21 de ani era la birou, în timpul serviciului, când pe un birou a găsit un pistol lăsat nesupravegheat de unul dintre paznicii clădirii.

Tânăra a luat pistolul și l-a îndreptat spre tâmplă pentru a-și face un selfie. În momentul în care a vrut să declanșeze camera, rusoaica a apăsat, din greșeală, pe trăgaci și s-a împușcat în cap.

Ea a fost dusă imediat la o clinică din Moscova, dar nu se știu foarte multe detalii despre starea ei. Poliția investighează cum a ajuns pistolul pe mâinile tinerei.

Trendul selfie-urilor a ajuns să ducă la fel de fel de comportamente riscante. De la ipostaze extreme, la faptul că 17% dintre adolescenții americani își fac poze în timp ce conduc, s-ar părea că prețul autoportretelor digitale e mai mare decât cele câteva zeci de like-uri primite pe rețelele sociale.