Implantul care ar putea reda mobilitatea persoanelor paralizate [VIDEO]

Oamenii de știință sunt siguri că un nou implant i-ar putea ajuta pe oamenii paralizați să meargă din nou, scriu cei de la Cnet.

Anul trecut, cercetătorii de la Ecole Polytechnique Federale de Lausanne, din Elveția, au demonstrat o tehnologie care le permitea șobolanilor paralizați să se miște din nou.

Sistemul folosea stimuli electrici și cumuli pentru a repara măduva spinării (care fusese complet secționată în cazul șobolanilor).

Acum, implantul este la un pas de a fi testat pe oameni, fiind dezvoltată deja o versiune specială care ar putea fi integrată în măduva spinării a persoanelor care au suferit diverse accidente.

Implantul flexibil se numește e-Dura și trebuie inserat în membrana care încapsulează măduva spinării. Acesta are proprietăți fizice aproape identice cu cele ale țesutului în care trebuie integrat, iar riscul de a fi respins de către organism este foarte mic.

Echipa de cercetători care s-a ocupat de dezvoltare au observat că, după două luni de teste pe șobolani, animalele erau în stare perfectă, iar implantul nu a fost respins. ”Această tehnologie ne deschide noi posibilități privind posibilitățile terapeutice ale pacienților care suferă de traume neurologice sau diverse afecțiuni”, a declarat Bertarelli Chiar, coautor al studiului.

Dispozitivul este făcut din siliciu și are pe suprafața lui circuite flexibile din aur și electrozi realizați dintr-un aliaj de siliciu și platină. Acesta poate transmite curent electric măduvei spinării, la fel cum ar face-o creierul în condiții normale. În plus, un microcanal din implant injectează substanțe neurotransmițătoare, pentru a reanima celulele nervoase de sub țesutul vătămat.

Testele pe oameni ar putea începe în lunia iunie a acestui an.

 

Octavian Palade
12:06 12.01.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video