IFA 2015: Primul smartphone cu display 4K ar putea veni de la Sony

IFA 2015: Primul smartphone cu display 4K ar putea veni de la Sony

IFA 2015 se apropie cu pași repezi și în fiecare zi auzim noi zvonuri legate de produsele care urmează să fie lansate în cadrul târgului. Cea mai nouă astfel de veste este legată de telefoanele Xperia Z5.

Da, ați citit bine, telefoanele, nu telefonul. Știam că Sony urma să lanseze Xperia Z5 în cadrul IFA 2015 și auzisem zvonuri și despre un Z5 Compact, dar de la @evleaks aflăm că ar putea fi și un al treilea smartphone prezentat de Sony.

Acesta s-ar numi Sony Xperia Z5 Premium și ar fi un dispozitiv cum nu mai este altul pe piață în momentul ăsta.

Într-o imagine publicată de @evleaks, obținută de la Sony Georgia, se văd specificațiile tuturor celor trei modele.

Astfel, aflăm că Sony Xperia Z5 Compact va avea un display HD de 4,6 inch (dezamăgitor), Xperia Z5 va veni cu un panou de 5,2 inch cu display full HD, iar Xperia Z5 Premium va avea un ecran de 5,5 inch cu rezoluție 4K.

Dacă acest zvon se va dovedi în cadrul lansării de pe 2 septembrie, Sony ar deveni prima companie cu un smartphone cu display 4K. Deocamdată, restul giganților nu au mers mai sus de QHD și, cel mai probabil, compania japoneză s-ar putea lovi de câteva probleme odată cu adoptarea unei rezoluții atât de mari pe un dispozitiv atât de mic.

În primul rând, smartphone-ul ar trebui să aibă o baterie surprinzător de mare pentru a rezista o zi întreagă fără reîncărcare. Ecranul este cel mai mare cosumator de resurse la un smartphone, iar cu cât mai mare este rezoluția, cu atât are nevoie de mai multă energie.

În al doilea rând, costurile pentru aceste panouri vor fi foarte mari și telefonul va avea un preț, cel mai probabil. Având în vedere vânzările slabe ale Sony din ultima vreme, poate nu e cea mai bună idee să mizeze pe un astfel de smartphone.

În ultimul rând, există și problema încălzirii. Sony Xperia Z3+ (sau Z4) are deja probleme cu încălzirea, iar cu cât rezoluția unui display este mai mare, cu atât solicită mai mult placa video, lucru care duce la supraîncălziri, dar și la performanțe diminuate considerabil.

Pe lângă display-uri, în informațiile lui @evleaks se arată că toate cele trei telefoane ar putea veni cu camere de 23 de megapixeli.

Etichete: