02 mart. 2015 | 11:24

HTC One M9 – un smartphone extraordinar și nimic mai mult [HANDS ON]

FEATURE
HTC One M9 - un smartphone extraordinar și nimic mai mult [HANDS ON]

HTC One M9 a fost lansat oficial în cadrul unui eveniment din Barcelona. Noi am fost prezenți și am văzut noul HTC One M9, l-am mângâiat, l-am butonat și avem câteva păreri de dat. 

Cei de la HTC au inovat piața smartphone-urilor cu primul telefon cu Android – HTC Dream. De atunci și până acum, multe lucruri s-au schimbat. Taiwanezii au trecut printr-o perioadă cruntă din punct de vedere financiar, nereușind să se mai facă remarcați pe o piață dominată de Apple și Samsung.

Asta până acum doi ani, când au lansat prima versiune de HTC One. Dar, dacă acel telefon a fost văzut ca o nouă revoluție a smartphone-urilor cu Android, HTC One M9 poate fi considerat o rafinare a ei.

Mai jos găsiți primele impresii legate de acest dispozitiv.

HTC One M9

Design HTC One M9

Designul este unul dintre cele mai importante aspecte pentru HTC One M9 din două motive: pentru ca a salvat compania de la pierzanie, odată cu One M7, și pentru că acum are un competitor serios pe piața de Android, adică Galaxy S6.

Ce au schimbat taiwanezii la design? Aproape nimic și bine au făcut. HTC One M9 este, în momentul actual, la egalitate cu Samsung Galaxy S6 când vine vorba de aspect. Are aceleași linii ca și modelele anterioare, același design unibody robust și aceleași finisaje premium.

Acum, taiwanezii au inserat în corpul metalic o dungă aurie (mai vizibilă pe modelul argintiu decât pe cel negru) și au mutat butonul de power din colțul de sus, pe marginea din dreapta. Rezultatul? Un smartphone mai arătos decât cel de anul trecut, care merge bine cu un Rolex prins de încheietură.

E mai gros și mai greu decât Galaxy S6, dar are o baterie mai mare, iar senzația este chiar plăcută. Simți că ții în mână un dispozitiv serios, nu un gadget fragil care s-ar putea sparge la prima căzătură, sau care s-ar putea îndoi cu ușurință.

HTC One M9 este elegant ca un om de afaceri și solid ca un alpinist. Iar asta este extraordinar.

HTC One M9

Performanță HTC One M9

La capitolul hardware, taiwanezii au implementat cele mai noi componente. Vorbim despre un procesor Snapdragon 810, cu opt nuclee și arhitectură de 64 biți și 3GB memorie RAM. Este un telefon capabil să facă față la orice, iar asta se vede din primele secunde când îl ei în mână.

Ajutat de simplitatea interfeței Sense, ajuns acum la versiune a 7-a, HTC One M9 zboară prin meniuri și face multasking cât ai spune One.

Totuși, având în vedere că am ținut telefonul în mână numai câteva minute, nu mă pot pronunța definitiv. Cel mai probabil, testele vor dovedi că este mai lent decât Samsung Galaxy S6 (care are o memorie RAM de tip nou), dar asta nu se va simți în folosirea de zi cu zi.

HTC One M9 este un telefon bun pentru orice – jocuri, filme, browsing – și asta este tot ce contează.

HTC One M9

Display HTC One M9

Display-ul HTC One M9 este de 5 inch full HD și ăsta nu este un lucru rău. LG G3 a creat mare vâlvă, anul trecut, display-ul său Quad HD, după care a urmat Galaxy Note 4 și acum, Galaxy S6. HTC a decis să rămână la rezoluția full HD și display-ul arată foarte bine oricum.

Culorile au fost îmbunătățite și luminozitatea crescută, iar numărul mai mic de pixeli per inci nu va deranja pe mine. Într-adevăr, profunzimea imaginilor nu este atât de mare ca în cazul Galaxy S6, dar dacă nu ai cele două smartphone-uri unul lângă celălalt nu vei observa asta.

Pe termen lung, strategia HTC de a păstra ecranul full HD ar putea fi una câștigătoare, fiindcă acesta consumă și mai puțină baterie și solicită mai puțin procesorul grafic.

Fotografiile au fost realizate cu Cannon 100D, disponibil la F64

Concluzie HTC One M9

HTC One M7 a fost primul smartphone care putea fi comparat din toate punctele de vedere cu iPhone, iar HTC One M9 este singura alternativă adevărată a celor care vor să părăsească universul Apple.

Compania a ales, în loc să schimbe tot, să asculte utilizatorii și să îmbunătățească ce era de îmbunătățit. Rezultatul? Un smartphone extraordinar, fără prea multe briz-brizuri (sunetul 5.1 ar fi singura cascadorie de marketing), pentru cei care vor un dispozitiv de zi cu zi elegant.

Dacă noua cameră foto se va descurca la fel de bine ca cea veche, HTC One M9 ar putea fi unul dintre cele mai de succes smartphone-uri ale acestui an. Deocamdată rămâne unul dintre cele mai arătoase.