HTC One M9+ e oficial: Are ecran cu rezoluție mai mare și senzor de amprente

HTC One M9+ e oficial: Are ecran cu rezoluție mai mare și senzor de amprente

HTC One M9 a avut parte de lansarea oficială chiar înainte de MWC 2015. Telefonul abia a ajuns la vânzare, dar taiwanezii au decis să mai lanseze o versiune: HTC One M9+

Cei de la HTC nu au reușit să țină ”sub lacăt” detaliile despre HTC One M9+, așa că zvonuri despre acest terminal am început să auzim încă dinaintea lansării oficiale a modelului M9. Acum, HTC One M9+ a fost prezentat publicului chinez și putem observa cum mare parte dintre zvonuri au devenit realitate.

Pentru început, trebuie menționat că HTC One M9+ nu este mult mai mare decât versiunea originală. Are un display cu diagonală de 5,2 inci, dar rezoluția este mai mare, QHD, adică 2560×1440. Raportul dintre diagonală și rezoluție plasează HTC One M9+ pe locul doi în topul smartphone-urilor cu cel mai mare număr de pixeli per inch.

Sub acest ecran se ascunde un procesor Mediatek cu opt nuclee tactate la 2,2Ghz. Cu toate că pe hârtie diferența între procesorul Snapdragon 810 (de pe HTC One M9) și acesta nu pare semnificativă, performanța Snapdragon este superioară. Singurul avantaj în cazul SOC-ul Mediatek ar fi faptul că nu se încinge la fel de tare. Memoria RAM este de 32GB, iar spațiul de stocare este de 32GB.

Din nefericire, bateria s-ar putea dovedi insuficientă pentru configurația de mai sus. Acumulatorul are numai 2.840 mAh, iar ecranul QHD, după cum am văzut în cazul LG G3, este un mare consumator de energie. O altă diferență notabilă între HTC One M9 și HTC One M9+ este camera foto. Cea frontală este tot de 4MP (Ultrapixel), iar cea principală, de 20MP, are și camera secundară găsită pe modelul One M8.

Taiwanezii au implementat și un scanner de amprente, dar spre deosebire de HTC One Max, unde senzorul era poziționat pe spate, la HTC One M9+ acesta este integrat pe butonul fizic de home. Nu se știe dacă telefonul va ajunge în magazinele din întreaga lume, având în vedere că a avut parte de o lansare în China. Prețul HTC One M9+ va fi, cu siguranță, mai mare decât cel al HTC One M9, care costă 3.200 lei.

htc one m9+

Citește și:
Etichete: