21 ian. 2015 | 21:08

HP speră că vă doriţi o tabletă profesională de 12 inci cu Android

ACTUALITATE
HP speră că vă doriţi o tabletă profesională de 12 inci cu Android

Pe lângă şi tabletele din ce în ce mai mici, cei de la HP speră să vă atragă cu noua lor tabletă de 12 inci, Pro Slate 12.

Cei de la HP au lansat în aceste zile un amalgam de tablete pentru toate buzunarele şi pretenţiile. La capitolul , pe lângă o tabletă de 7,9 inci, intitulată HP Pro Slate 8, americanii au anunţat şi o tabletă un pic mai neobişnuită intitulată HP Pro Slate 12.

Dacă titlul nu este suficient de sugestiv, aceasta din urmă este destinată profesioniştilor care doresc să facă un pic mai mult pe a lor tabletă decât să navigheze pe internet. În practică, combinaţia dintre un display cu diagonala de 12,3 inci şi un stylus performant inclus în acelaşi pachet ar trebui să reprezinte raiul pe pământ al celor care percep tableta ca pe un instrument de productivitate. Dintr-un punct de vedere, tabletele de 12 inci s-ar putea să reprezinte noul standard în 2015, având în vedere că foarte multe surse au confirmat că anul acesta până şi cei de la Apple s-ar arunca la un iPad cu o diagonală similară.

Designul noii tablete Pro Slate 12 ne aduce aminte într-un mod destul de evident de HTC One M8, începând cu culoarea carcasei şi încheind cu grilajele de pe margini pentru difuzoare. Configuraţia internă include un SoC Snapdragon 800 şi 2GB RAM. Având în vedere că modelul mai mic, Pro Slate 8, incorporează un panou de 7,9 inci cu o rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli, la un raport de aspect de 4:3, rezoluţia de 1600 x 1200 pentru modelul de 12,3 inci nu constituie sub nici o formă un motiv de mândrie.

Ambele tablete vor rula din start Android 4.4 KitKat şi vor fi preinstalate cu câteva aplicaţii utile create de HP. Preţul pentru aceste dispozitive, având în vedere că sunt destinate segmentului de utilizatori profesionişti, este în conformitate cu standardul din piaţă. Slate 8 are un preţ de 450 de dolari, în timp ce Slate 12 poate fi achiziţionată cu 570 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele