Hoții au furat coduri PIN folosind un iPod nano lansat în 2009

Hoții au furat coduri PIN folosind un iPod nano lansat în 2009

Cea mai nouă metodă folosită de hoți pentru a fura codul PIN al cardului bancar presupune folosirea unui iPod nano, acel model dotat cu cameră video.

Dacă până acum ai auzit de hoți care s-au chinuit să-și dezvolte tehnici greu de depistat pentru a-ți fura banii din bancă, metoda „iPod nano“ e destul de rudimentară. A fost folosită în Marea Britanie și presupune că dispozitivul înregistrează codul PIN pe care îl introduci, iar un alt dispozitiv montat pe bancomat nu-ți mai returnează cardul. Hoții însă îl pot recupera și au acces apoi la bani.

ipodul care fura codul pin 2

Hoții britanici au folosit un iPod nano generația a 5-a, lansat de Apple în septembrie 2009, pe care l-au atașat cu bandă adezivă deasupra tastaturii bancomatului. Ideea era ca ei să vadă codul PIN fie când utilizatorul îl introducea prima dată, fie la următoarele încercări când nu și-ar fi putut recupera cardul, potrivit The Telegraph.

Poliția a detaliat pe Twitter unde era amplasat gadgetul și cum funcționa. Mai mult, a spus că spre deosebire de alte tehnici de furt, aceasta era destul de rudimentară. „Ca să fim sinceri, nu a fost cea mai bună încercare pe care am văzut-o“, se arată pe contul GMP Stockport West.

ipodul care fura codul pin 3

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: