Hoții au furat coduri PIN folosind un iPod nano lansat în 2009

Hoții au furat coduri PIN folosind un iPod nano lansat în 2009
15:42 10.01.2015

Cea mai nouă metodă folosită de hoți pentru a fura codul PIN al cardului bancar presupune folosirea unui iPod nano, acel model dotat cu cameră video.

Dacă până acum ai auzit de hoți care s-au chinuit să-și dezvolte tehnici greu de depistat pentru a-ți fura banii din bancă, metoda „iPod nano“ e destul de rudimentară. A fost folosită în Marea Britanie și presupune că dispozitivul înregistrează codul PIN pe care îl introduci, iar un alt dispozitiv montat pe bancomat nu-ți mai returnează cardul. Hoții însă îl pot recupera și au acces apoi la bani.

ipodul care fura codul pin 2

Hoții britanici au folosit un iPod nano generația a 5-a, lansat de Apple în septembrie 2009, pe care l-au atașat cu bandă adezivă deasupra tastaturii bancomatului. Ideea era ca ei să vadă codul PIN fie când utilizatorul îl introducea prima dată, fie la următoarele încercări când nu și-ar fi putut recupera cardul, potrivit The Telegraph.

Poliția a detaliat pe Twitter unde era amplasat gadgetul și cum funcționa. Mai mult, a spus că spre deosebire de alte tehnici de furt, aceasta era destul de rudimentară. „Ca să fim sinceri, nu a fost cea mai bună încercare pe care am văzut-o“, se arată pe contul GMP Stockport West.

ipodul care fura codul pin 3

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI