11 iun. 2015 | 13:09

Holus, gadgetul care transformă orice telefon într-un generator de holograme [VIDEO]

ACTUALITATE
Holus, gadgetul care transformă orice telefon într-un generator de holograme [VIDEO]

Omenirea visează la holograme încă de pe vremea primului film din seria Star Wars. Tehnologia a avansat suficient de mult și s-ar părea că nu mai avem foarte mult până când acest vis va deveni realitate. 

E imposibil să nu fii fascinat de holograme. Ideea de a vedea o persoană în fața ta cu toate că aceasta se află la sute de kilometri depărtare încântă pe toată lumea.

Să fii în stare să controlezi personajele pe câmpul de luptă al unui joc de strategie la fel cum ai face cu piesele pe o tablă de șah este visul umed al oricărui gamer.

Iar dacă ești doctor, ți-ar ușura enorm munca să poți vedea organele unui pacient în mărime naturală, în fața ochilor tăi, înainte de a începe operația.

Unele companii lucrează deja la astfel de tehnologii, iar printre ele se numără și un startup care vrea să transforme orice smartphone, computer sau tabletă într-un generator de holograme.

Gadgetul creat de acest startup se numește Holus și este capabil să transforme conținutul digital în holograme tridimensionale. Dispozitivul este o cutie de dimensiuni considerabile care are o piramidă în centru.

Imaginile sunt proiectate în interiorul acelei piramide și pot fi văzute din orice unghi al mașinăriei în format 3D. Inițiatorii proiectului de Kickstarter sperau să strângă 50.000 de dolari, dar deja au ajuns la aproape 150.000 de dolari și mai au încă 29 de zile la dispoziție, însemnând că Holus va deveni un produs de masă.

Prețul nu este unul mare, având în vedere natura futuristă a acestui proiect. Astfel, cei care își doresc o cutie Holus, o pot cumpăra pentru numai 850 de dolari, însă o vor primi abia în trimestrul al doilea al anului viitor.