Graava Action Cam îţi editează automat filmele din vacanţă

Graava Action Cam îţi editează automat filmele din vacanţă

Dacă aveţi din ce în ce mai rar răbdare să editaţi filme din vacanţă, noua cameră Graava Action Cam s-ar putea să vă facă viaţa semnificativ mai uşoară.

De la o companie mai puţin cunoscută, în curând vom putea achiziţiona un gadget menit ca o alternativă la camerele de acţiune de la GoPro sau Sony. Foarte mică şi compactă, camera video din imaginea alăturată reuşeşte însă să se diferenţieze de modelele Hero printr-o funcţie incredibil de utilă care nu are nici o legătură cu calitatea imaginii înregistrate. Este vorba de eficientizarea sistemului laborios de editare al unui volum semnificativ de clipuri video.

Creată în colaborarea cu cei de la Matter Design, în timp ce foarte multe camere moderne imortalizează conţinut video la rezoluţie 4K, Graava Action Cam se rezumă la clipuri Full HD la 30 de cadre pe secundă sau secvenţe video la rezoluţie 720p cu 60 de cadre pe secundă. În plus, pentru momentele în care aveţi nevoie doar de o fotografie, camera de 8 megapixeli are mari şanse să fie suficientă. În ceea ce priveşte autonomia, având în vedere că nu puteţi schimba cu uşurinţă bateria inclusă, merită să ştiţi că acumulatorul de 1100 mAh este suficient pentru trei ore de filmări 1080p departe de priză.

Revenind însă la funcţia revoluţionară, această cameră video se va vinde de fapt prin prisma unei aplicaţii de editare video care va reuşi să desprindă un amalgam de informaţii interesant din clipul filmat. Mai precis, procesul de editare va fi în mare parte automatizat, deoarece respectivul program, prin prisma informaţiilor desprinse din accelerometru, GPS, microfon sau monitor cardiac extern, va şti imediat secvenţe video sunt interesante şi care se numără printre cele pe care nici voi nu v-aţi dori să le mai vedeţi vreodată. În plus, progrămelul este capabil să sincronizeze editarea unui scurt metraj pe o melodie aleasă de voi sau să alinieze cu precizie elveţiană clipurile desprinse din mai multe camere Graava.

Primele camere Graava vor ajunge din păcate la utilizatori abia la începutul lui 2016 la un preţ de 400 de dolari. Merită însă să reţineţi că, dacă vă angajaţi la o precomandă, veţi cheltui doar 250 de dolari pe ea.