Google te va surprinde cu răspunsuri la întrebări foarte complexe

Google te va surprinde cu răspunsuri la întrebări foarte complexe

Printr-un nou update adus motorului de căutare, Google va putea să răspundă la niște întrebări complexe ce necesită niște conexiuni ce par imposibile.

Google suportă de foarte mult timp căutări vocale, atât pe web cât și pe smartphone, prin Google Now. Din păcate, până de curând, întrebările mai comlicate formulate în limbaj natural rămâneau fără răspuns pentru simplul fapt că la capătul celălalt al firului nu era un om sau un algoritm de inteligență artificială atât de performant. În 2015 însă, lucrurile s-au schimbat radical, iar modul în care vă vor fi livrate răspunsuri la întrebări formate din mai multe referințe vă va surprinde.

Într-un articol publicat de curând pe blogul Google Inside Search ni se detaliază modul foarte elaborat în care motorul de căutare a devenit semnificativ mai deștept, când vine vorba de înțelegerea unor întrebări și de oferirea unor răspunsuri rapide și corecte. Exemplul oferit de oficialii Google pentru acest ugprade este unul cât se poate de relevant. În loc să întrebați pur și simplu ,,Care este președintele actual al SUA?” sau ,,Cine a fost președintele SUA în 1962?” puteți întreba ,,Cine a fost președintele SUA când Angels a câștigat World Series?”. În acest context, Google identifică faptul că Angels este o echipă de baseball, scanează toată lista câștigătorilor campionatului mondial și face analogia cu președintele Americii din acea perioadă. Cum era de așteptat, algoritmul necesar este unul foarte complex, dar rezultate s-ar putea să vă facă viața mai ușoară data viitoare când lucrați la un proiect sau când ați început o dezbatere cu un prieten pe subiecte de cultură populară.

,,Putem acum să demontăm o întrebare pentru a înțelege semnificația fiecărei componente pentru a ajunge la intenția din spatele întregii întrebări. Asta ne permite să ne folosim de Knowledge Graph într-un mod mult constructiv pentru a găsi informațiile corecte și a compune un răspuns util. Ulterior, ne putem folosi de această bază pentru a răspunde la întrebări mai complicate.

Pentru că este absurd să lansezi o funcție atât de complicată fără câteva probleme, cei de la Google au afirmat că ne putem aștepta la mici greșeli, dar va fi doar o chestiune de timp până când acestea vor dispărea complet.

Citește și: