16 mart. 2015 | 19:42

Google se străduieşte să remedieze o problemă gravă în Android 5.0.1 şi 5.1

ACTUALITATE
Google se străduieşte să remedieze o problemă gravă în Android 5.0.1 şi 5.1

Printr-un comunicat oficial aflăm că cei de la Google au conştientizat legată de managementul memoriei în Android 5.0.1 şi Android 5.1.

Încă de la primele versiuni de Android, au existat mulţi  enervați de faptul că telefonul lor foarte scump a devenit subit foarte lent din cauza unui management foarte prost al memoriei RAM. În cazul utilizatorilor de Android 5.0.1, respectiva problemă este mai gravă ca niciodată, iar Google nu a remediat-o nici în recent lansatul Android 5.1.

Aparent, dacă folosiţi unul dintre smartphone-urile ce rulează o versiune recentă de Android Lollipop, vă puteţi aştepta ca diverse aplicaţii să se închidă la scurt timp după ce au fost rulate, iar dacă monitorizaţi cantitatea de memorie RAM liberă, e foarte probabil să scadă brusc. Partea bună este că cei de la Google au conştientizat gravitatea situaţiei şi fac tot posibilul pentru a o remedia printr-un update ulterior adus platformei.

Problema a fost detaliată printr-un postare recentă pe website-ul AOSP al celor de la Google. Într-un răspuns la respectiva postare, oficialii gigantului din Mountain View au afirmat că, intern, au remediat problema, dar mai aşteaptă puţin până vor face soluţia publică printr-o versiune ulterioară de Android. Cel mai probabil, veţi mai avea de suferit până la lansarea Android 5.1.1.

Nici măcar nu contează tipul de dispozitiv pe care îl folosiţi. Indiferent dacă aveţi cel mai recent Nexus şi aţi instalat recent pe el update-ul pentru Android 5.1, sunteţi afectaţi de problemă. Dacă nu era evident, aceasta este una dintre situaţiile în care sistemul incredibil de lent prin care utilizatorii de Android beneficiază de actualizări aduse platformei reprezintă un handicap major.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele