O vulnerabilitate gravă de Android Wear enervează utilizatorii

O vulnerabilitate gravă de Android Wear enervează utilizatorii

Mai mulţi pasionaţi de monitorizarea efortului fizic au început să aibă probleme cu -ul lor cu Android Wear.

android wear-bug crash

Deşi la prima vedere ceasurile inteligente cu Android Wear par destul de simple, prin prisma faptului că sunt încărcate de senzori şi au un sistem de operare complex, sunt, totuși, predispuse la vulnerabilităţi şi bug-uri.

Mai mulţi utilizatori de au început să se plângă pe forumuri în legătură cu aplicaţii care se închid brusc. Din câte se pare, în principal sunt afectate programele de fitness care rulează pe întregul ecran al ceasului. Mai precis, problema vizează aproape exclusiv aplicaţiile care preiau informaţii de la accelerometrul inclus în gadgetul purtabil. În mod evident, problema descrisă mai sus a cauzat deja un grad sporit de frustrare.

Cei de la Google au evitat momentan să ofere un comunicat oficial pentru recunoaşterea problemei sau un update de software pentru remedierea ei. Până atunci însă, un utilizator creativ a găsit o soluţie temporară, deşi nu este cea mai facilă. Secretul este să nu mai porniţi aplicaţiile vulnerabile în mod full screen. În schimb, lăsaţi-le să vă notifice şi, eventual, ajustaţi dimensiunea notificării respective pentru a ocupa întregul ecran.

Având în vedere că cei mai mulţi posesori de smartwatch-uri şi le-au cumpărat ca un stimulent pentru realizarea de efort fizic, problema este destul de frustrantă. Rămâne acum să vedem cât va dura până va fi remediată.