Cel mai iubit telefon Google revine: ce dotări ar avea Nexus 5 (2015)

Cel mai iubit telefon Google revine: ce dotări ar avea Nexus 5 (2015)

La Google I/O, conferința din vară a companiei, printre multele poze cu Android M a apărut și una cu un posibil Nexus 5 pentru acest an. Acum, apar noi zvonuri despre acesta și dotările pe care le-ar avea.

Nexus 4 și Nexus 5 au fost două telefoane pe care Google le-a vândut la preț mic, iar cel din urmă s-a bucurat de un succes foarte mare în SUA și la nivel mondial. A fost apoi înlocuit de Nexus 6, cu ecran mai mare, rezistent la apă și dotări mai bune, dar ar reveni în 2015 cu dotări mai bune, dar aproximativ același design.

Anul acesta ar fi primul cu două modele Nexus. Unul va fi produs de Huawei și este așteptat cu ecran de peste 5,5 inci, iar al doilea ar fi produs de LG, aceeași companie care a produs Nexus 5. Odată cu acest Nexus 5 (2015) ar veni și Android Pay, sistemul de plată electronică al Google care debutează odată cu Android M, noua versiune a sistemului de operare.

Cum Nexus 5 (2015) va fi modelul mai ieftin, acesta cel mai probabil va avea un ecran de 5 inci full HD, cu un procesor Qualcomm Snapdragon 810 sau 808, 3GB de memorie RAM și o cameră foto de 13 megapixeli ca cea de pe LG G3. Cele mai importante dotări ar fi însă scannerul de amprentă și portul USB Type-C, scrie PhoneArena. Până acum, doar OnePlus 2 are un așa port, iar Apple are pe Macbook.