Google renunță oficial la cea mai de succes tabletă a sa

Google renunță oficial la cea mai de succes tabletă a sa

Întâi Amazon a oferit tablete foarte ieftine utilizatorilor, dar asta pentru că avea servicii online din care să scoată bani. Apoi, Google ne-a oferit Nexus 7, tableta care a crescut repede în popularitate datorită prețului. La aproape doi ani de la lansare, tableta de 7 inci e oficial scoasă de la vânzare.

Google Nexus 7, produsă de Asus, a fost lansată în iulie 2013 și a stat pe piață mai mult decât alte gadgeturi cu pretenții mai mari. Acum, Google renunță oficial la aceasta, scrie GSMArena. Îi mai rămâne doar Nexus 9 și phablet-ul Nexus 6, care la 6 inci compensează cu brio lipsa Nexus 7.

Despre această tabletă ar trebui să știi că a stârnit mai mult interesul oamenilor pentru tablete cu Android, deși sistemul de operare n-a evoluat niciodată suficient de mult pentru a se potrivi acestui mediu. Nexus 7 n-a fost rival pentru iPad, ci era o opțiune foarte bună pentru cine voia un dispozitiv pentru consum media și literatură, ocazional gaming, care să nu coste foarte mult. După Nexus 4 și Nexus 5 și tabletele Nexus 7, Google a schimbat abordarea și fixează prețul produselor ceva mai sus.

Nexus 7, față de modelul din 2012, avea un ecran de 7 inci full HD, un design mai bun și margini mai înguste, folosea un procesor Tegra 3 și 2GB de memorie RAM. Venea în versiuni de 16 și 32GB, fără slot pentru card microSD, iar camera principală avea 5 megapixeli. Între timp, a primit actualizare la Android Lollipop și probabil că o mai poți găsi la unele magazine. La Playtech poți citi acest review pentru Nexus 7.

 

Citește și: