Google răspunde acuzațiilor amintind tuturor că Search este gratuit

Google răspunde acuzațiilor amintind tuturor că Search este gratuit

Cei de la Google sunt de părere că autoritățile europene ar trebui să țină cont de faptul că Search este un serviciu gratuit.

În urmă cu câteva luni, Uniunea Europeană a acuzat Google în mod oficial de practici monopoliste. Comisia a început să contacteze companiile care au înaintat plângeri împotriva Google în trecut, pentru a putea folosi informațiile furnizate de acestea. Motivul pentru acest demers este faptul că informațiile nu au fost făcute publice până acum.

Comisia a început în urmă cu ceva vreme să contacteze companiile care au înaintat plângeri împotriva Google, pentru a putea folosi informațiile furnizate de acestea. Motivul pentru acest demers este faptul că informațiile nu au fost făcute publice până acum. După cum scrie publicația Gizmodo, Google se pare că vrea să scape de amenda de aproximativ 6,6 miliarde de dolari amintindu-le procurorilor că serviciul Search este unul gratuit.

Afirmația este inclusă într-o declarația care cuprinde nu mai puțin de 130 de pagini, dovadă a faptului că războiul dintre Google și autoritățile europene ar putea dura o perioadă lungă de timp. Astfel, gigantul din Cupertino susține că nu poate fi acuzată că dezavantajează alte companii din moment ce nu le cere bani acestora pentru Search.

Documentul ar mai include și secțiunea următoare: ”Constatarea unui abuz necesită existența unei relații comerciale, fapt confirmat de lege. O relație comercială nu există în acest caz între Google și utilizatori. Conform Verge, UE îi cere să sacrifice calitatea, însă europenii susțin că acest lucru nu este adevărat. Uniunea este de părere că Google a ignorat de multe ori calitatea pentru a oferi un avantaj serviciilor sale prin afișarea acestora pe primele poziții în listele de rezultate. În aceste condiții, până la stabilirea unui verdict, procesul ar mai putea dura ani de zile.

Citește și: