Google scoate la iveală vulnerabilitățile modelului Samsung Galaxy S6 Edge

Google scoate la iveală vulnerabilitățile modelului Samsung Galaxy S6 Edge

Experții în securitate din cadrul Google au evidențiat câteva vulnerabilități importante ale lui Samsung Galaxy S6 Edge.

Din câte se pare, cei de la Google s-au concentrat asupra Samsung Galaxy S6 Edge datorită popularității modelului respectiv. Aceștia au vrut să se asigure că terminalul este unul cât se poate de sigur, astfel încât utilizatorii să nu fie expuși în fața unor atacuri online. Echipa însărcinată cu descoperirea vulnerabilităților a avut parte de rezultate foarte interesante, după cum scriu cei de la Register.

Mai mult decât atât, Google a vrut să verifice dacă mecanismele Android pot preveni exploatarea unor vulnerabilități din codul inclus de fiecare producător. Pe parcursul unei săptămâni întregi, au fost identificate nu mai puțin de 11 nereguli în telefon. După părerea celei care s-a ocupat de coordonarea activității, una dintre cele mai interesante bug-uri permite ”scrierea oricărui fișier precum unul de sistem”.

De asemenea, au fost găsite probleme și în cadrul serviciului de email de la Samsung. Intent-urile, responsabile de transmiterea instrucțiunilor între aplicații în interiorul Android, nu erau verificate. În acest condiții, un program malițios putea transmite indicații pentru transmiterea mail-urilor unei persoane către o altă adresă. Pentru moment, posesorii de Samsung Galaxy S6 Edge nu au motive să fie îngrijorați, majoritatea bug-urilor fiind rezolvate.