Google nu vă mai ascultă. ”OK Google” nu va mai funcționa în Chrome

Google nu vă mai ascultă. ”OK Google” nu va mai funcționa în Chrome

Amatorii de comenzi vocale vor fi dezamăgiți de schimbarea ce va fi introdusă de Google în noua versiune finală de Chrome.

Au trecut deja câțiva ani de când utilizatorii de smartphone-uri cu Android au putut iniția comenzi vocale folosind Ok Google. Această funcție a fost atât de populară, încât la scurt timp după a fost implementată și în Google Chrome pentru Windows, Mac și Linux. Modul său de funcționare era foarte simplu. Atâta timp cât vă aflați într-un tab nou de Chrome sau pe Google.com, folosind cuvintele Ok Google puteați începe o căutare pe Google. Din păcate, mulți utilizatori au dezvoltat o adversitate față de această funcție pe motivul că, pentru a funcționa, Google Chrome stă în permanență și ascultă tot ce vorbiți în fața computerului.

Google a confirmat că temerile sunt absurde și că doar respectiva comandă este procesată de browserul companiei. Cu toate acestea, începând cu Chrome 46, cea mai recentă versiune finală a browser-ului ce a început procesul de propagare pe canalelel oficiale, ,,OK Google” nu va mai funcționa. Astfel, Chrome 46 ar putea fi ținută minte ca fiind prima versiune a popularului browser ce va veni cu mai multe minusuri decât plusuri.

De acum înainte, Chrome nu vă va mai asculta în permanență în speranța că veți zice OK Google. Partea interesantă este însă că nu vor fi eliminate complet comenzile vocale din browser. Pentru a inția însă o căutare cu vocea, de acum înainte, va trebui să intrați pe Google.com și în dreptul câmpului de căutare să dați întâi un click pe microfonul multicolor. Doar din acel moment, browser-ul vă va asculta, iar cuvintele voastre vor fi procesate de către serverele Google înainte ca lista de rezultate să vă fie afișată pe ecran.

Dacă vă numărați printre utilizatorii de Chrome OS care se bucură de această funcție, puteți sta liniștiți, deoarece sistemele portabile cu platforma Google vor avea în continuare acces la ,,OK Google.”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: