Google închide Gmail și redirecționează utilizatorii către Inbox by Gmail

Google închide Gmail și redirecționează utilizatorii către Inbox by Gmail

Dacă veți merge pe pagina oficială Inbox by Gmail, veți vedea un lucru ciudat. Printre primele mesaje pe care le veți primi, va apărea opțiunea de vă porta întregul cont de Gmail către Inbox.  Dacă veți dori să ieșiți, aplicația vă va anunța că de acum Gmail vă va direcționa către Inbox automat.

Nu vă panicați, cel puțin pentru o perioadă vă veți mai putea întoarce în Gmail, din Inbox, însă redirecționarea se va face automat. Dacă vă veți întoarce pe contul de Gmail, un pop-up vă va atenționa că puteți merge în continuare pe Gmail sau să vă mutați către Inbox. Dar, în termeni de URL, asta înseamnă că întreaga adresă inbox.google.com va lua locul vechii adrese gmail.com.

Google închide Gmail și redirecționează utilizatorii către Inbox by Gmail

Google testează Inbox de aproape un an, iar aceasta dorește a fi o aplicație unică de mail cu o interfață nouă, atractivă, care îți va purta contul de Gmail, sau Inbox, oriunde ai fi, si pe orice dispozitiv, evident mai puțin Windows Phone. Deși această setare nu exista până acum, se pare că toți cei care accesează Inbox măcar odată vor primi mai multe invitații prin mesaje de tip pop-up să treacă de la Gmail la Inbox. Dacă refuză în mod repetat, pot rămîne în continuare pe Gmail, dar noi speculăm că acesta este perioada în care Google încearcă să-și redirecționeze numărul mare de utilizatori Gmail către Inbox, ca apoi să închidă Gmail definitiv.

Totuși este o mișcare subtilă și extrem de riscantă. Cum contul tău de Gmail este contul tău universal de servicii Google, o mișcare proastă din partea Google de-a te forța să adopți servicii care nu-ți plac i-ar putea costa plecarea a milioane de clienți cu tot cu conturile lor de Android, lucru care ar fi catastrofic pentru Google. Așadar nu mă miră că cel puțin pentru moment poți folosi în continuare Gmail fără probleme. Întrebarea este până când?

Probabil că atunci când vor fi destui de mulți utilizatori de Inbox stabili, Google s-ar putea să vă forțeze mâna mai tare. Dar până atunci, puteți folosi Gmail în continuare liniștiți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: