Google îți vrea sângele pentru teste

, 06 Dec, 15:46

Google ar putea intra în clubul testelor de sânge care nu necesită ac, potrivit unui sistem-patent. Acesta poate fi folosit fie ca purtabil la încheietura cuiva, fie ca un dispozitiv obișnuit, care ia sânge din vârful degetului sau din altă parte a corpului.

Patentul descrie un sistem care, practic, ia sânge din piele și îl depozitează într-un mic recipient cu presiune negativă. Cei de la Google susțin că sistemul ar putea fi folosit pentru testele care necesită o cantitate mică de sânge, cum ar fi cele care măsoară glucoza. Prin urmare, tehnologia ar putea fi foarte utilă pentru diabetici. Într-un mail pentru Yahoo! Tech, un purtător de cuvânt de la Google a explicat că patentele lor își pot dovedi utilitatea într-o varietate de situații.

Fig1- Google

Compania lucrează deja la două dispozitive care să îi ajute pe diabetici: lentilele de contact inteligente și un senzor de dimensiunea unui bandaj obișnuit, conectat la cloud, întocmai pentru a ține sub control nivelul de glucoză al utilizatorilor. Dacă aceste proiecte primesc aprobarea FDA, Google ar face o afacere remarcabilă și, desigur, un bine la scară mare. Aproximativ 29 de milioane de americani suferă de diabet.

Fig 2- Google

Dispozitivul despre care vorbim arată în faza de patent precum un Moto 360 supradimensionat, așa că dacă gigantul tech decide să îl materializeze, s-ar putea să ia în calcul ajustarea designului. Poți găsi mai multe detalii aici.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail