10 apr. 2015 | 14:00

Păreri despre noul Macbook: Un laptop frumos de care nu ai neapărat nevoie

ACTUALITATE
Păreri despre noul Macbook: Un laptop frumos de care nu ai neapărat nevoie

Apple a lansat noul Macbook în luna martie a acestui an. Designul ultrasubțire nu este o noutate pentru produsele Apple, dar noul dispozitiv sfidează chiar și această caracteristică. Vine cu o grosime 13,1 milimetri, adică e cu 4 milimetri mai subțire decât Macbook Air, a primit ecran Retina de 12 inci, touchpad care oferă feedback haptic, memorie RAM de 8GB și spațiu de stocare de 256GB.

Noul MacBook nu mai are cooler intern, fiind primul din istoria Apple. Procesorul este unul Intel Core M de 1,3Ghz, care consumă foarte puțină energie. Potrivit lui Phil Schiller, vicepreședinte Apple, MacBook va avea o autonomie de o zi, adică cea mai bună de pe piaţă la ora actuală.

Specificațiile sunt promițătoare, iar prețul nu este de neglijat, pornind de la 1.300 de dolari. În cazul în care vrei să scoți din buzunar suma asta pentru a-ți procura noul Macbook, noi am făcut o selecție de păreri avizate, demne de luat în considerare.

Păreri despre Macbook, cel mai subțire laptop Apple

„Pot să spun că noul Macbook are performanțe considerabil mai bune decât orice alt dispozitiv cu sistem Core M pe care l-am testat. Bateria ține aproximativ 11 ore, nici pe departe atât de mult cât ține bateria Macbook Air sau Macbook Pro. Cei care petrec mult timp online vor goli bateria și mai repede. În timp ce lucram, vedeam procentajul bateriei scăzând rapid. Ar putea rezista o zi, dacă îl folosești moderat, dar cu siguranță nu e cea mai bună afacere din punctul acesta de vedere (…). Datorită designului este o plăcere să îl folosești”.

Dan Ackerman, CNET

Noul Macbook 2015

„Vestea bună este că laptopul arată minunat. Este nebunesc de subțire, ușor și mic. Este îmbrăcat în aluminiu și vine în trei culori, iar pe gri arată fabulos (…). Dacă nu ai o poziție executivă și nu faci altceva în afară de scris, mailuri și navigare web, prețul pe care îl plătești pentru viteză și utilitate este prea mare”.

David Pogue, Yahoo! Tech

„Macbook m-a impresionat cel mai mult, după originalul Macbook Air. Dar, în timp ce oferă multe din punct de vedere al inovației, faptul că este atât de subțire te va obliga să faci compromisuri. De asemenea, nu face față acțiunilor care solicită procesorul mai tare”.

Dieter Bohn, The Verge

macbook si macbook air

„Este un computer ideal pentru călătorii, se simte în geantă mai degrabă ca un iPad decât ca un laptop (…). Un element notabil este faptul că are un singur port USB, pe care trebuie să îl folosești pentru încărcat, pentru a conecta un hard drive, pentru a conecta un al doilea monitor, într-un cuvânt, pentru tot. Mi-ar plăcea să îmi pot încărca laptopul și să fiu conectat la un al doilea monitor în același timp. Desigur, pot să cumpăr un adaptor de 80 de dolari, dar asta ar fi o investiție în plus. Probabil Apple mizează pe faptul că nu vei avea nevoie de acel port USB, întrucât Macbook înglobează cam tot ce ai nevoie”.

David Pierce, Wired

„Apple a făcut decizii deștepte în legătură cu noul Macbook. Două excepții, totuși, ar fi trackpad-ul și portul USB unic. Force Touch pentru trackpad poate fi folosit, nu mă înțelegeți greșit, și conștientizez că este unul dintre motivele pentru care Apple a putut construi un laptop atât de subțire. Totuși, nu este atât de confortabilă ca trackpad-ul de pe Macbook Air sau alte laptopuri. Povestea cu porturile e asemănătoare și este tot o concesie făcută pentru design”.

Dana Wollman, Engadget