17 dec. 2015 | 04:17

Google celebrează 245 de ani de Ludwig van Beethoven

ACTUALITATE
Google celebrează 245 de ani de Ludwig van Beethoven

Nu știe nimeni data exactă a nașterii artistului, dar pe 17 decembrie, data botezului său, Google celebrează 245 de ani de Ludwig van Beethoven.

Cei de la Google și-au făcut un obicei din a celebra diverse evenimente printr-un așa-numit Doodle. De cele mai multe ori, celebrarea se manifestă printr-un cadru static ce reușește să integreze într-un mod creativ un laitmotiv cu culorile clasice Google. Există însă și excepții de la regulă, iar acestea fie se materializează prin animații simple de câteva secunde, fie prin aplicații web complexe sau mini joculețe. Celebrarea aniversării a 245 de ani la nașterea lui Ludwig van Beethoven cade în ultima categorie.

Beethoven a fost unul dintre cei mai buni compozitori ai tuturor timpurilor, demonstrând un adevărat talent pentru muzică începând cu vârste foarte fragede. Până la bătrânețe a scris foarte urât, deoarece tatăl său l-a retras de la școală din timpul claselor primare, în speranța că va câștiga bani de pe urma sa. După ce a pierdut doi frați prematur, a fost nevoit să-și asume întreaga responsabilitate vizavi de întreținerea familiei. Cu toate acestea, cea mai mare dramă a vieții lui Beethoven a constat în pierderea auzului la apogeul carierei sale. După cum însuși Mozart afirma, ,,Într-o zi, acel băiat va da lumii ceva de discutat.” Până și relațiile amoroase ale marelui compozitor au fost mai degrabă subiect de suferință, decât de bucurie, reflecându-se în creații precum Fur Elise sau Sonata Lunii – Moonlight Sonata.

Pentru a-l celebra pe Ludwig van Beethoven, Google ne aduce pe prima pagină a motorului de căutare o variantă simbolică și simplificată a dramei trăite de artist. Un joculeț care vă oferă șansa de a-l ajuta pe compozitor să reconstituie una dintre creațiile sale. Proiectul a fost realizat de Leon Hong, în colaborare cu artistul Nate Swinheart și inginerii Jonathan Shneier și Jordan Thompson. Intrați pe Google.com și faceți un singur click în locul în care de obicei ați fi văzut sigla gigantului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele