Google anunta un nou ultraportabil high-end, Chromebook Pixel

Google anunta un nou ultraportabil high-end, Chromebook Pixel

Dupa cateva incursiuni a celor de la Google in productia de PC-uri, ultimul produs poarta numele de Chromebook Pixel si este o creatie remarcabila.

google chromebook pixel

Cu toate ca piata este dominata de Chromebook-uri ieftine mai apropiate de un netbook clasic decat de un ultrabook, Google a decis sa atace si segmentul de varf.

Chromebook Pixel este un sistem dedicat celor care-si petrec timpul online, in cloud, motiv pentru care si poate fi achizitionat cu doar 32 sau 64 GB spatiu de stocare in format SSD. Disponibil deja pentru precomanda, sistemul din imagine incorporeaza un ecran de 12,85 inci cu un raport de aspect neobisnuit 2:3. Denumirea de Pixel face referire la panoul deosebit incorporat in ultraportabil. Cu o densitate de pixeli de 239 PPI, mai mult decat MacBook Pro-ul cu Retina Display, este evident faptul ca Google a dorit sa creeze un sistem de varf.  Cu o rezolutie nativa de 2560 x 1700, ecranul are o luminozitate specificata de 400 niti, mai mult decat suficienta pentru vizionarea de continut in lumina naturala. Nu putea lipsi un panou sensibil la atingere din ecuatie, un touchpad clasic de dimensiuni generoase si o tastatura luminata.

Trecand peste ecranul spectaculos, vorbim de un sistem cu procesor Intel Core i5 de ultima generatie, tactat la 1,8 GHz si de 4 GB RAM. Pentru a compensa intr-un fel sau altul lipsa spatiului de stocare, fiecare Chromebook Pixel va veni la pachet cu 1TB de spatiu de stocare pe Google Drive. Respectivul spatiu este inclus in pretul produsului pentru o perioada de 3 ani. Aceasta din urma este perioada de uzura morala a computerului la care s-a gandit Google. Disponibil momentan doar in Statele Unite, sistemul este disponibil in doua variante, cu conectivitate WiFi si 32GB sau conectivitate LTE, printr-un abonament de date la Verizon si 64GB.

La capitolul detalii care fac diferenta, sistemul vine cu 3 microfoane, unul pentru noise canceling, iar restul pentru o captura audio desavarsita. Nu lipseste o camera HD, un design unibody si cateva porturi utile. Noul Pixel vine cu Wifi a/b/g/n, Bluetooth, doua porturi USB, un mini display port si o mufa dedicata pentru casti cu microfon. Bateria incorporata este egala cu 59 Wh, in timp ce autonomia specificata este in jurul valorii de 5 ore.

Din pacate, cu un pret de 1300 dolari sau 1450 dolari, Chromebook Pixel ar putea sa fie totusi prea scump. In situatia in care cu greu poti instala in conditii optime un Windows pe el, noul Chromebook s-ar putea totusi sa te limiteze la activitati online. Sa fie aceasta un experiment Google incununat de esec, precum Nexus Q?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: