Gmail – avantaje și dezavantaje ale e-mailului de la Google

Gmail – avantaje și dezavantaje ale e-mailului de la Google

Gmail are  serie de avantaje și dezavantaje, asemeni tuturor serviciilor de e-mail disponibile pe piață. Iată care sunt punctele puternice și slabe ale Gmail.

Serviciul de mail Gmail cu avantajele și dezavantajele lui este un mare jucător pe această piață de servicii, însă cu toate acestea nu a reușit să învingă încă Yahoo Mail.

În continuarea vă vom prezenta Gmail avantaje și dezavantaje care au ajutat acest serviciu să ajungă unul dintre cele mai cunoscute dar care totuși nu îl propulsează încă pe locul 1 în materie de servicii de e-mail.

Gmail – avantaje și dezavantaje: spațiu de stocare

Atunci când îți faci cont de Gmail ai mai multe avantaje și dezavantaje. Dacă la avantaje am putea spune că deodată cu contul de Gmail vei avea acces la un cont de Google+ pe rețeaua dedicată de socializare, vei avea acces la un cont de Youtube pe care poți să îl activezi și vei mai avea acces printre altele la cloud.

La dezavantaje am putea trece faptul că Gmail are doar 15 GB de spațiu de stocare atât pentru e-mail cât și pentru contul gratuit de Google Drive. În același timp, Yahoo a oferit o bună bucată de timp spațiu nelimitat de stocare în mail, iar de curând oferă 1 Tera de spațiu.

Gmail – avantaje și dezavantaje: securitatea

Gmail avantaje și dezavantaje în legătură cu securitatea mailului tău: în primul rând Gmail are un filtru foarte bun contra spam-urilor ceea ce este un mare avantaj față de alți furnizori.

Dezavantajul principal este că Google având atâtea servicii incorporate se bănuiește că îți scanează corespondența pentru a aduna mai multe informații despre tine și despre modul tău de consum pentru a te bombarda ulterior cu reclame, ceea ce nu este neaparat periculos însă mulți utilizatori se tem că la un moment dat s-ar putea face o breșă în sistem care să îți expună conținutul corespondenței.

Gmail – avantaje și dezavantaje: reclame

Din punctul de vedere al reclamelor, Gmail are avantajul de a fi mai puțin deranjant decât Yahoo Mail. La dezavantaje însă trecem faptul că atunci când navighezi de pe alt browser în afara de Chrome, Gmail îți spune mereu că nu ai cea mai nouă variantă a browserului încercând să te trimită spre download-ul de Chrome.

 

Citește și:
Etichete: