18 mart. 2015 | 15:58

Galaxy Tab A, prima tabletă Samsung cu ecran ca pe iPad

ACTUALITATE
Galaxy Tab A, prima tabletă Samsung cu ecran ca pe iPad

Având în vedere succesul comercial al iPad-urilor, odată cu Samsung face tranziţia la tablete accesibile cu raport de aspect 4:3.

Fără prea multe surle şi trâmbiţe, după mai multe săptămâni de zvonuri, cei de la Samsung au anunţat zilele trecute o nouă tabletă mainstream. Aceasta poartă numele de Galaxy Tab A şi, cu toate că a fost anunţată oficial doar în Rusia, nu este deloc exclus să fie comercializată şi în alte colţuri ale mapamondului.

În linia de tablete Samsung, noua Galaxy Tab A va ocupa o poziţie care în trecut a fost ocupată de 4. În conformitate cu nişte zvonuri care menţionau tranziţia la un raport de aspect 4:3 pentru tabletele lansate de Samsung în 2015, Tab A este unul dintre primele astfel de exemplare. După ce Apple a popularizat acest format de ecran prin propriile iPad-uri, iar Google l-a adoptat odată cu lansarea Nexus 9, este bine de ştiut că Samsung merge pe aceeaşi direcţie.

Noua tabletă este disponibilă în două variante, de 8 şi 9,7 inci. Pe lângă raportul de aspect 4:3 are o rezoluţie de 1024 x 768. La interior, ascunde un ARM Cortex A53 quad core tactat la 1,2 GHz, 2GB RAM şi o memorie internă de 16GB. Nu lipseşte suportul pentru carduri microSD, iar camera principală de 5 megapixeli ar trebui să fie suficientă pentru majoritatea scenariilor. În funcţie de diagonală, versiunea de 8 inci va avea o baterie de 4200 mAh, pe când saltul până la 9,7 inci se va manifesta printr-o baterie un pic mai generoasă de 6000 mAh.

În ceea ce priveşte conectivitatea, Galaxy Tab A va include din start posibilitatea încărcării wireless, va avea suport pentru cele mai rapizi benzi LTE, Bluetooth şi WiFi. Designul va fi foarte similar cu seria de smartphone-uri Galaxy Alpha, cea mai importantă trăsătură prezentă şi aici fiind rama metalică. Ilustrată în imaginea de mai sus, noua creaţie a sud coreenilor va veni preinstalată cu Android 5.0 Lollipop şi va costa 270 de dolari în versiunea de 8 inci cu conectivitate WiFi şi 430 de dolari pentru varianta cu LTE.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele