Galaxy Note 5 nu este bun pentru realitate virtuală

Galaxy Note 5 nu este bun pentru realitate virtuală

Deşi cele mai recente vârfuri de gamă de la Samsung pot fi folosite pentru experienţe de realitate virtuală, nu este cazul Galaxy Note 5.

La câteva zile după anunţul legat de lansarea noului Galaxy Note 5, apar în continuare noi informaţii despre cel mai nou vârf de gamă de la Samsung. Cele mai noi detalii ajunse pe internet au legătură cu suportul pentru realitate virtuală.

După ce Samsung a anunţat kitul său de realitate virtuală în 2014 împreună cu Galaxy Note 4, foarte mulţi s-au aşteptat ca smartphone-urile de top ale companiei să fie compatibile cu Gear VR. Parţial, acest lucru s-a întâmplat. Pe lângă Note 4, printr-o tavă suport separată, sunt compatibile cu Gear VR şi Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge. Din păcate, nu aceleaşi reguli de compatibilitate se aplică în cazul Galaxy Note 5.

Partea cea mai ciudată a acestui anunţ este derivată din diagonala noului phablet Samsung. În contextul în care atât Note 4 şi Note 5 au exact aceeaşi diagonală a ecranului, efortul celor de la Samsung de a face terminalul lansat săptămâna trecută conectabil la Gear VR ar fi trebuit să fie infim. Din păcate, au preferat să nu facă acel gest. Pentru a accentua faptul că situaţia nu este temporară, a fost confirmată şi lipsa aplicaţiilor de realitate virtuală pentru Note 5.

În teorie este posibil ca cei de la Samsung să lanseze o tăviţă specială pentru Gear VR care să găzduiască în siguranţă noul Note 5. Momentan însă, dacă vreţi să aveţi parte de o experienţă VR în tandem cu gadgeturile Samsung, pe lângă kitul de realitate virtuală va trebui să investiţi într-un Galaxy Note 4, Galaxy S6 sau S6 Edge.

În ultimele săptămâni au fost zvonuri cum că Samsung se pregăteşte să lanseze la IFA 2015 o nouă generaţie de Gear VR. Va trebui însă să aşteptăm câteva săptămâni pentru a vedea dacă acele zvonuri se vor confirma.

Citește și: