Samsung explică într-un infografic tot ce trebuie să știi despre Gear VR și realitate virtuală

Samsung Gear VR aduce realitatea virtuală prin cel mai nou phablet al companiei. Acum, sud-coreenii explică într-un infografic de ce e atât de utilă această cască.

FOTO Digital Trends
FOTO Digital Trends

La IFA 2014 a debutat Samsung Gear VR, o cască de realitate virtuală produsă de sud-coreeni și care se folosește de Galaxy Note 4 pentru a genera imaginile. Dat fiind că e vorba de un Samsung Galaxy Note 4, dotările tehnice sunt un ecran S-AMOLED de 5,7 inci cu o rezoluție QHD la 2.560×1.440 pixeli, un procesor Snapdragon 805 de la Qualcomm cu patru nuclee – va fi disponibil și cu unul produs de compania sub marca Exynos – și o memorie RAM de 3GB.

Citește și: Ne-am pus Samsung Gear VR la ochi [VIDEO Hands-on]

Casca are un preț de 200 de dolari. Competitorul direct este Oculus Rift, un gadget pe care îl deține Facebook acum și la care Samsung colaborează. Oculus Rift Development Kit 2 folosește însă un Note 3, nu cel mai nou phablet, astfel că este o mică diferență în ceea ce privește calitatea aplicațiilor. Infograficul Samsung este prezentat mai jos.

Video hands-on


Principiul de funcționare la Gear VR este destul de simplu. Ai dispozitivul care generează imaginea, în cazul acesta un Galaxy Note 4, iar în fața ochilor tăi sunt două lentile, care alterează imaginea pentru a produce una de realitate virtuală. De asemenea, Gear VR este compatibilă cu controllere de gaming pentru cei pasionați. Ceea ce vezi este, de fapt, o imagine 2D modificată pentru a fi percepută cât de realist se poate de către ochii tăi. Iată și avantajele, conform Samsung.

samsung gear vr

15:00 08.09.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video