Gadgetul cu care îți transformi bicicleta în una inteligentă

Gadgetul cu care îți transformi bicicleta în una inteligentă

Cum puteți avea, simplu, o bicicleta inteligentă? Începem prin a spune că, la momentul lansării Android Wear, cei de la Google au insistat pe faptul că respectivul sistem de operare nu este doar pentru ceasuri, dar numai Canyon a ascultat.

Ceasurile inteligente cu Android au apărut în urmă cu câţiva ani, dar nu trebuia să fii un expert în tehnologie pentru a-ţi da seama că acel sistem de operare nu este menit pentru ecrane atât de mici. Din acest motiv, inginerii Google au început să lucreze la Android Wear şi nu a trecut foarte mult timp până când acest nou SO a alimentat valul existent de smartwatch-uri.

Se pare că cineva s-a decis că Android Wear poate funcţiona şi pe altceva decât pe ceasuri inteligente. Ilustrat în imaginea de mai sus este un gadget creat de cei de la Canyon în colaborare cu Sony. Acesta este menit să vă transforme bătrâna voastră bicicletă, de care v-aţi ataşat foarte tare de-a lungul anilor, în una smart. Rezultatul este un dispozitiv foarte interesant, suprinzător de util şi original în acelaşi timp. Acesta va fi disponibil în trei variante, în funcţie de tipul de bicicletă pe care îl aveţi şi de tipul de prindere.

În altă ordine de idei, bicicleta inteligentă va face exact ce face şi un ceas inteligent, doar că nu veţi mai fi nevoiţi să ţineţi gadget-ul la încheietură. Astfel, veţi putea ţine într-un mod facil evidenţa distanţei parcurse, variaţiile în nivelul de elevaţie, viteza, traseul urmat şi multe alte. Dacă vreţi să urmaţi un traseu predefinit, acelaşi ecran vă poate oferi indicaţiile de direcţie preluate de pe Google Maps. În plus, pentru că funcţionează în tandem cu smartphone-ul din buzunar, poate colabora cu aplicaţii terţe, gen Strava.

Deşi nu ştim specificaţiile complete ale noului gadget pentru bicicleta intelugentă, nici măcar un nume comercial, acesta va fi construit în jurul unui display sensibil la atingere de 1,6 inci şi va avea o autonomie specificată de maxim 10 ore. Va ajunge pe piaţă abia în 2016 la un preţ de 200 de euro.

Citește și: